ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΣ 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Στη χθεσινή συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΟΙΕΛΕ λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για συμμετοχή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην 24ωρη Γενική Απεργία των συνδικάτων την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου.
Η συνέχιση της εφιαλτικής πολιτικής των Μνημονίων που συρρικνώνει εισοδήματα, διαλύει εργασιακά δικαιώματα, οξύνει τις ανισότητες, απαλλοτριώνει δημόσια αγαθά και την κρατική περιουσίαπλήττει βάναυσα και μόνιμα τους μη προνομιούχους.
Η εφαρμογή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής ήδη έχει αφήσει βαθιά τα ίχνη της στην ελληνική κοινωνία. Ο κοινωνικός ιστός έχει διαρραγεί, η Παιδεία και η Υγεία μετατρέπονται ραγδαία σε προνόμιο ολίγων, η νέα γενιά χάνει την ελπίδα της και περιθωριοποιείται. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ενώνουν την φωνή τους με τον κόσμο της εργασίας, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και ζητούν ανατροπή των πολιτικών της εξαθλίωσης και της κοινωνικής διάλυσης. Ζητούν, επίσης, για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης επαναφορά της εποπτείας του κράτους, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας, αυστηρό έλεγχο της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και της νομιμότητας της έκδοσης των τίτλων σπουδών.
Όλοι μαζί μπορούμε.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web