Πραγματοποιήθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου των τριών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) για το ασφαλιστικό

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΩς ένα κρίσιμο, πρώτο βήμα για την ενίσχυση των σχέσεων και τον συντονισμό των δράσεων των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών χαρακτήρισε η ΟΙΕΛΕ τη σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ με αφορμή το υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών χαρακτήρισαν ως «μάχη των μαχών» για τους εργαζόμενους την πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο που αποτελεί συνέχεια των μνημονιακών αντιμεταρρυθμίσεων, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας. Η χρόνια κατασπατάληση πόρων και η ασκούμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική έχουν διαλύσει τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι κυρίως χαμένοι θα είναι οι νέοι ασφαλισμένοι που πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ στάθηκαν στο ζήτημα της ευρύτατης φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της εκπαίδευσης, η καταπολέμηση του οποίου θα έφερνε δεκάδες εκατομμύρια στα κρατικά ταμεία, προκειμένου να αποφευχθεί η συρρίκνωση των συντάξεων.
Ως πρώτο βήμα κοινής δράσης, οι τρεις Ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) έχουν προγραμματίσει κοινή στάση εργασίας για αύριο, Πεμπτη, 21/1 και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας (στη 1 μμ). Παράλληλα θα εκδοθεί κοινή αφίσα που θα μοιραστεί σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολικές μονάδες.
Διαβάστε εδώ την τοποθέτηση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτού στη συνέντευξη τύπου.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web