ΟΡΓΙΟ «ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ


Την ώρα που η ελληνική κοινωνία στενάζει από την οικονομική δυσπραγία, κάποιοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη πολιτικής βούλησης των κυβερνήσεων των μνημονίων και εφαρμόζουν το νόμο της ζούγκλας σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα απόσπασμα επιστολής του Αθ. Πουκαμισά, Προέδρου του Δ.Σ. του γνωστού Ομίλου φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς τους καθηγητές. Στο κείμενο αυτό εξηγείται αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων παραβιάζουν βάναυσα τη νομιμότητα. Ο ιδιοκτήτης του Ομίλου φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» διαμαρτύρεται για τον «αθέμιτο και ανήθικο» ανταγωνισμό ο οποίος «κυριαρχεί στη φροντιστηριακή εκπαίδευση».
Συγκεκριμένα:
α) Οι αποδείξεις που εκδίδονται αφορούν μόνο ένα μικρό μέρος των καταβαλλόμενων διδάκτρων.
β) Οι καθηγητές φροντιστηρίων ασφαλίζονται για το ήμισυ των διδακτικών τους ωρών ή/και για το ήμισυ του ποσού το οποίο έχουν συμφωνήσει ως ωριαία αντιμισθία (τα υπόλοιπα δίνονται «μαύρα»).
γ) Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν παίρνουν δώρα και επιδόματα.
Φαίνεται ξεκάθαρα, λοιπόν, ότι η πλειονότητα των επιχειρηματιών του κλάδου κλέβει συστηματικά την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Αποτελεί επιτακτική ανάγκη, η πολιτεία να παρέμβει ώστε ο χώρος των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών να πάψει να είναι ανεξέλεγκτος. Το νομοσχέδιο Μπαλτά που δεν ψηφίστηκε λόγω της διάλυσης της Βουλής, περιελάμβανε διατάξεις που θα περιόριζαν την εργοδοτική αυθαιρεσία. Η ψήφισή του είναι υποχρέωση της κυβέρνησης εάν πραγματικά η πρόθεσή της είναι να μπει τάξη στον πολύπαθο αυτό χώρο.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web