Συνάντηση σε θερμό κλίμα του βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Ζουράρι με το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ – Ο κ. Ζουράρις αναγνώρισε την ανάγκη ταχείας ψήφισης της διάταξης για την Ιδιωτική Εκπαίδευση


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Βουλή συνάντηση μελών του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ με τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Κώστα Ζουράρι. Τον Βουλευτή συνόδευε ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του κόμματος Κώστας Γεωργόπουλος. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Β’ Αντιπρόεδρος Αλέκος Γούλας, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Χριστόπουλος και τα μέλη του ΔΣ Τζωρτζίνα Γιώτη και Παναγιώτης Πολυδωρόπουλος.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ανέλυσαν τις θέσεις τους για τα ζητήματα του χώρου. Τόνισαν την ανάγκη ελέγχου της ιδιωτικής εκπαίδευσης από την πολιτεία και την επαναφορά της εποπτείας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας. Έδωσαν στοιχεία για τις αρρυθμίες στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και μίλησαν για το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας.
Ο κ. Ζουράρις συμφώνησε με τις θέσεις της ΟΙΕΛΕ για αποκατάσταση της νομιμότητας. Σχολίασε, μάλιστα, για τους σχολάρχες πως είναι παράδοξο έξι μήνες πριν, όταν επιχειρούσαν να αποσυρθεί η διάταξη για το 23% ΦΠΑ, να ισχυρίζονται ότι είναι ιδιοκτήτες εκπαιδευτηρίων που παρέχουν δημόσιο αγαθό και τώρα, όταν επιχειρούν να μην πειραχτούν τα προνόμιά τους, να ισχυρίζονται ότι είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Συμφώνησε ότι είναι αναγκαιότητα να έρθει τάχιστα προς ψήφιση στη Βουλή η διάταξη για την ιδιωτική εκπαίδευση δεσμευόμενος για τη στήριξή του στον κλάδο μας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web