ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Η ΟΙΕΛΕ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Οι επόμενες ώρες είναι ώρες αγωνίας για χιλιάδες συναδέλφους σε όλη τη χώρα που αναμένουν την κατάθεση της διάταξης για τους αναπληρωτές. Ανάμεσα σ’ αυτούς συγκαταλέγονται και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που έχουν προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Η ΟΙΕΛΕ θεωρεί ότι η πρόταση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας είναι εναρμονισμένη με την απόφαση του ΣτΕ χωρίς να απεμπολούνται θεμελιώδη δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία θεωρεί ότι ο νέος τρόπος κατάρτισης Πινάκων Αναπληρωτών και Ωρομισθίων θα πρέπει:
• Να διεξάγεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ
• Να προβλέπει την πρόσληψη των επιτυχόντων στους δύο τελευταίους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με την απονομή ενός μορίου ανά βαθμό πάνω από το όριο επιτυχίας σε έναν από τους δύο διαγωνισμούς
• Να προβλέπει την τροφοδοσία των Πινάκων με στοιχεία προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών και μετά τον Ιούλιο του 2010 μέχρι και το σχολικό έτος 2015-16.
Για την πρότασή μας αυτή έχει συνταχθεί αιτιολογική έκθεση του έγκριτου καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου και Συνταγματολόγου κ. Η. Νικολόπουλου.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web