Απάντηση της ΟΙΕΛΕ στο ECNAIS : «Οι Έλληνες σχολάρχες σας παραπλάνησαν - Τα σχολεία που εκπροσωπείτε εκδίδουν ισότιμους τίτλους σπουδών με τα δημόσια;»


Το ECNAIS έστειλε χθες ανακοίνωση στον ελληνικό τύπο με την οποία εκφράζει τις αντιρρήσεις του για τη νομοθετική ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση. (Βεβαίως, προκαλεί κατάπληξη ότι ο ξένος Οργανισμός αναπαράγει αυτούσια τμήματα ανακοινώσεων του ΣΙΕΙΕ, χωρίς να φαίνεται ότι καταθέτει ιδία άποψη).
Η ΟΙΕΛΕ, απαντώντας στο ECNAIS αναφέρει ότι οι αιτιάσεις περί δήθεν περιορισμού/απαγόρευσης δραστηριοτήτων στα ιδιωτικά σχολεία και περι γραφειοκρατίας στη νέα ρύθμιση είναι ψευδείς και ότι πιθανότατα οι εκπρόσωποί του έχουν πέσει θύματα κακής «μετάφρασης» (απορούμε πότε πρόλαβαν να μεταφράσουν επισήμως οι του ΣΙΕΙΕ το άρθρο του νόμου, καθώς είναι γνωστό ότι η διαδικασία απαιτεί πάνω από 15 ημέρες) ή παραπληροφόρησης. Στην επιστολή της Ομοσπονδίας γίνεται λόγος για τα φαινόμενα πλαστών και παράνομων τίτλων, μαύρης εργασίας και φοροδιαφυγής που ανάγκασαν ακόμη και την Κομισιόν να ζητήσει από την ελληνική πολιτεία να νομοθετήσει. Μάλιστα στην επιστολή αναφέρεται ότι οι κάτοχοι πλαστών και παράνομων τίτλων από ιδιωτικά σχολεία (τίτλοι που είναι ισότιμοι με αυτούς των δημόσιων) υπηρετούν σήμερα ή ζητούν διορισμό στο δημόσιο.
Τέλος, η ΟΙΕΛΕ απηύθυνε το ακόλουθο ερώτημα στο ECNAIS: Εάν όλα τα σχολεία που εκπροσωπεί εκδίδουν με απλή υπογραφή του ιδιοκτήτη ισότιμους τίτλους με τα δημόσια όπως ισχύει και στην Ελλάδα.  Διότι εάν ο ΣΙΕΙΕ απευθύνεται σε έναν Οργανισμό που τα σχολεία του δεν ανήκουν στα επίσημα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών και δεν εκδίδουν επίσημους τίτλους, τότε τίθεται μέγα πολιτικό και νομικό ζήτημα αναφορικά με την επιθυμία κάποιων ιδιοκτητών ελληνικών ιδιωτικών σχολείων να αποχωρήσουν από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτή η ενέργεια.
 Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στο ECNAIS.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web