ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΟΧΟΙ ΠΛΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ: «ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΛΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΙΝ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»


Μετά τις χθεσινές τηλεοπτικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες επί των ημερών του λύθηκε το ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών (γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στη  πραγματικότητα)  η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολές προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Φίλη και προς τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χρ. Βερναδάκη τονίζοντάς τους ότι είναι αναγκαίο να τηρηθούν όσα αναφέρει το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τους πλαστούς και παράνομους τίτλους σπουδών από φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης, πριν διεξαχθούν οι επόμενες διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ.
Οπως είναι γνωστό, τα προηγούμενα χρόνια είχαν εκδοθεί χιλιάδες παράνομοι και πλαστοί τίτλοι από ιδιωτικά ΤΕΕ στην Ηπειρο. Κάτοχοι των τίτλων αυτών υπηρετούν στο δημόσιο, ή πρόκειται να διεκδικήσουν την πρόσληψή τους στους επερχόμενους διαγωνισμούς! Το πόρισμα που εξέδωσε τριμελής επιτροπή των επιθεωρητών καλεί το Υπουργείο Παιδείας να ελεγχθούν όλοι οι τίτλοι, ακόμη και πριν το 2004, και να δώσουν εξετάσεις όλοι οι κάτοχοι των πλαστών και παράνομων τίτλων, προκειμένου να λάβουν νόμιμο απολυτήριο.
Με τις επιστολές αυτές η Ομοσπονδία ζητά να εφαρμοστεί το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να προστατευτεί το Σύνταγμα, το δημόσιο εκπαιδευτικό αγαθό και η επί ίσοις όροις συμμετοχή των διαγωνιζόμενων στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Παιδείας
Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web