Εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για την αναβάθμιση της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Συνάντηση εργασίας με τον ILO και εκπροσώπους φορέων και των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας


Το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ πήρε ακόμη μια σημαντική πρωτοβουλία για το φλέγον ζήτημα της αναβάθμισης της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης και της διασύνδεσής της με την εργασία. Η καλπάζουσα νεανική ανεργία (48%, το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.) και η αύξηση του αριθμού των NEETs (νέων έξω από την εργασία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση) στη χώρα μας, καλούν για επείγουσες ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ένα μεγάλο ζητούμενο για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας καθώς και της ανάπτυξης παραγωγικών κλάδων της οικονομίας στην Ελλάδα είναι η ποιοτική βελτίωση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης και η διασύνδεσή της με τον κόσμο της εργασίας. Στη σημερινή συνάντηση εργασίας που συγκάλεσε το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν επί του θέματος εκπρόσωποι των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας καθώς και εκπρόσωποι των Κοινωνικών Εταίρων του ΟΑΕΔ και εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO).
Δείτε εδώ το δελτίο τύπου του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ
Δείτε εδώ φωτογραφίες από την εκδήλωση

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web