Υπουργός Παιδείας "ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ"


Σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής στη δημοσιογράφο Μίνα Κωστοπούλου ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης επιβεβαίωσε την πρόθεση του Υπουργείου να ψηφιστεί άμεσα ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση που θα επαναφέρει την εποπτεία της πολιτείας σε αυτά και θα αποκαθιστά τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Επίσης, μίλησε για το θέμα των παράτυπων τίτλων σπουδών, αναφέροντας πως η αντιμετώπιση του φαινομένου «περνά» μέσα από την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης. Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη:
* Με την ιδιωτική εκπαίδευση τι θα κάνετε;
Υπάρχει η πρόθεσή μας να προχωρήσουμε στη ρύθμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και είμαστε σε διαβούλευση για να αναρτηθεί το νομοσχέδιο. Είναι έξω από κάθε εκπαιδευτική αντίληψη να μην υπάρξει ρύθμιση για τα ιδιωτικά σχολεία αλλά και τα φροντιστήρια όπου δουλεύουν δεκάδες χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς εργασιακά δικαιώματα και αξιόλογες αμοιβές. Για εμάς, ακόμη και στα ιδιωτικά σχολεία οι μαθητές δεν είναι «πελάτες» όπως τους αποκαλεί ο κ. Μητσοτάκης.
* Θα ρυθμίσετε και τον χάρτη των ιδιωτικών σχολείων; Ρωτάω επ’ αφορμή του ζητήματος που προέκυψε με τα “παράτυπα πτυχία” στα ΤΕΕ της Άρτας.
Η αναμόρφωση των ιδιωτικών σχολείων σε αυτό το επίπεδο περνά μέσα από την καθιέρωση στάτους λειτουργίας. Υπάρχει σχετική ευρωπαϊκή εμπειρία. Και φυσικά αυτό θα γίνει μέσα από τη ρύθμιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, που μέχρι σήμερα υπόκεινται στις πιέσεις ορισμένων σχολαρχών, που λειτουργούν με τρόπο πειρατικό. Τα «παράτυπα» πτυχία (κάποια από τα οποία είναι πλαστά) αποδείχθηκαν πεδίο άσκησης φθηνής αντιπολιτευτικής τακτικής από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν έκανε τίποτα ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης διέπραξε νέα γκάφα, αφού, είχε ψηφίσει τον σχετικό νόμο Γιαννάκου, τον οποίο σήμερα καταγγέλλει ως φαύλο!

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web