Πέντε βήματα προς τη νομιμότητα - Σημαντικό άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών για την Εγκύκλο του ΥΠΕΘ σχετικά με την κομπίνα αλλαγής εταιριών των Ιδ. Σχολείων – Προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου των Σχολαρχών



Άρθρο της Διαλεχτής Αγγελή με τίτλο «Τα πέντε βήματα προς τη νομιμότητα – Η πολιτεία κάνει το πρώτο βήμα για τον έλεγχο της ιδιωτικής εκπαίδευσης» δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Γίνεται αναφορά στην εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ σύμφωνα με την οποία θα γίνει έλεγχος στα ιδιωτικά σχολεία που έκαναν χρήση της κομπίνας αλλαγής εταιριών των ιδιωτικών σχολείων προκειμένου κάποιοι επιτήδειοι να μην καταβάλλουν φόρους οφειλόμενους στο κράτος και στα ασφαλιστικά ταμεία και τις δεδουλευμένες αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και για να απολύσουν μαζικά εκπαιδευτικό προσωπικό με χρόνια προϋπηρεσίας.
Στο άρθρο φιλοξενείται προκλητική δήλωση του Προέδρου των σχολαρχών, ο οποίος αφού κατηγόρησε την ΟΙΕΛΕ για …γκεμπελική πρακτική, αποκάλυψε, προφανώς άθελά του, τον τρόμο των παρανομούντων σχολαρχών για τον έλεγχο της πολιτείας, λέγοντας (απολύτως λανθασμένα) ότι μόνο ο Υπουργός μπορεί να ελέγχει αδειοδοτήσεις και ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν έχουν καμιά δουλειά να κάνουν τον έλεγχο αυτό. Προφανώς αναπολούν ακόμη το πρόσφατο παρελθόν, όπου Αρβανιτόπουλος-Μπαμπινιώτης έκαναν δώρα στους ιδιοκτήτες χωρίς θεσμικό διάλογο. Το μόνο που καταφέρνει με τέτοιου είδους δηλώσεις η ηγεσία των ιδιοκτητών είναι να πείθει ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη πως κάποιοι φοβούνται τον έλεγχο της πολιτείας και επιδιώκουν να είναι ασύδοτοι.
Δείτε εδώ το άρθρο της Εφ Συν.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web