Άρθρο Λακασά στην Καθημερινή: Αλλαγή τακτικής από τη διαπλοκή ΜΜΕ-Εργοδοτών : «Δεν θα αφήσουν οι Θεσμοί να περάσει η ρύθμιση για την Ιδιωτική Εκπαίδευση διότι ανακόπτεται η ... Πρόοδος στα Εργασιακά»!!!


Πανικόβλητοι από τα συντριπτικά επιχειρήματα των εκπροσώπων των εργαζόμενων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή και τη συμφωνία της πλειονότητας των πολιτικών δυνάμεων για την κατάργηση του εκτρώματος Αρβανιτόπουλου, όπου καταργούνταν η εποπτεία του κράτους στην ιδιωτική εκπαίδευση, σχολάρχες και συνεργαζόμενα ΜΜΕ αναγκάζονται να αλλάξουν …τακτική…
Τέλος η «σοβιετία», η «μπολσεβικοποίηση», η δήθεν απαγόρευση δραστηριοτήτων. Τώρα επιστρατεύονται τα βαριά χαρτιά, η επίκληση των «θεσμών» προκειμένου να τρομοκρατηθεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος δημοσιογράφος της Καθημερινής Απόστολος Λακασάς που εδώ και αρκετό καιρό έχει αναδειχθεί σε μηντιακό εκπρόσωπο του Συνδέσμου των σχολαρχών σε σημερινό του άρθρο στην Καθημερινή μιλά ωμά για παρέμβαση των θεσμών που «θα πουν όχι στη ρύθμιση»!
Η πλέον άθλια περικοπή του άρθρου είναι αυτή που αναφέρεται στο ότι η ρύθμιση θα ανακοπεί, επειδή η Κομισιόν θα τη θεωρήσει ως ανάσχεση της …προόδου που έχει επιτευχθεί στα εργασιακά. Το γεγονός, βέβαια, δεν είναι τι λέει η Κομισιόν, αλλά το γεγονός πως Έλληνας δημοσιογράφος που ζει στη χώρα του 30% ανεργίας, των χιλιάδων αυτοκτονιών, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, των μεσαιωνικών όρων εργασίας και αμοιβής στον ιδιωτικό τομέα, υιοθετεί τον όρο «πρόοδος στα εργασιακά». Ας τον κρίνουν οι πολίτες…
Γίνεται φανερό, πλέον, ποιοι επιδιώκουν να συνεχίζεται το όργιο μαύρης εργασίας, φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής και παράνομων τίτλων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η ιδιόμορφη συμμαχία πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων με τη βοήθεια τμήματος των ΜΜΕ συνεχίζει απτόητη τη διάλυση της κοινωνίας και της εξαφάνισης κάθε εργασιακού και ανθρώπινου δικαιώματος στα σχολεία. Ας ελπίσουμε ο πολιτικός κόσμος της χώρας απτόητος από τις χυδαίες πιέσεις να δώσει απαντήσεις και να βάλει ένα τέλος στη χυδαιότητα που καταστρατηγεί το Σύνταγμα και το δημόσιο συμφέρον και οξύνει τις ανισότητες.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web