Επικοινωνία του προέδρου της ΟΙΕΛΕ με τον υπουργό Παιδείας για τη διαρροή κάποιων ΜΜΕ σχετικά με το "ξήλωμα" της διάταξης Φίλη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΞΗΛΩΜΑ» ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΦΙΛΗ
Τις τελευταίες ώρες τα ΜΜΕ αναπαράγουν την είδηση ότι οι δανειστές ζητούν από την ελληνική πλευρά το «ξήλωμα» της διάταξης για τον έλεγχο της καταχρηστικότητας των απολύσεων από υπηρεσιακά συμβούλια.
Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ επικοινώνησε προ ολίγου με τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος του ανέφερε ότι οι διαφωνίες των θεσμών για τον τρόπο λειτουργίας της ιδιωτικής εκπαίδευσης είχαν ήδη εκδηλωθεί από την επομένη της ψήφισης του νόμου και ότι δεν υπάρχει αλλαγή της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης.
Για όσους παρακολουθούν την ιστοσελίδα της ΟΙΕΛΕ, όλα αυτά δεν είναι καινούρια. Οι σχολάρχες διατηρούν από το 2011 ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους δανειστές και τα αιτήματά τους «μετασχηματίζονται» περιέργως σε «απαιτήσεις των θεσμών από την ελληνική κυβέρνηση». Διόλου τυχαία, προ ολίγων ημερών ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η τρόικα αποτελεί μεσάζοντα συμφερόντων, απάντησε ότι αιτήματα εργοδοτικών οργανώσεων μεταφράζονται στα αγγλικά και φτάνουν ως δήθεν προτάσεις των θεσμών στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στα χέρια των Υπουργών της κυβέρνησης.
Βεβαίως, οι «κουκουλοφόροι» της τρόικα κάνουν τη δουλειά τους. Ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και η ελληνική κοινωνία θεωρεί βέβαιο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τη δική της.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web