ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΝΟΜΙΕΣ


ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ : ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ!!!

 Η ΟΙΕΛΕ έγινε αποδέκτης καταγγελίας συναδέλφου μας που προκαλεί οργή  και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότιστην ιδιωτική εκπαίδευση είναι εκτεταμένα τα φαινόμενα ακραίας ανομίας και ασυδοσίας. Το Ιδιωτικό Εσπερινό Λύκειο “Β. Κοροπούλη” , για το οποίο υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες παραβίασης της νομοθεσίας , προέβη σε παράνομη και εκδικητική απόλυση εκπαιδευτικού που βρίσκεται εντός του νόμιμου χρονικού ορίου προστασίας της μητρότητας.
Η ιστορία που περιγράφει η συνάδελφος στην καταγγελία είναι ανατριχιαστική και προκαλεί ευλόγως το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πριν από δύο μήνες η καταγγέλλουσα γέννησε το δεύτερο παιδί της. Όταν είχε φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί και επέστρεψε στην εργασία μετά τη λήξη της άδειας λοχείας, τής μειώθηκε παρανόμως το ωράριο. Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, ενώ δεν είχε λήξει η άδεια μητρότητας και παρά το γεγονός ότι ήταν και πάλι έγκυος, τής ζητήθηκε φορτικά από την ιδιοκτησία του σχολείου η παραίτηση. Η εκπαιδευτικός αρνήθηκε να υποκύψει στις εξωφρενικές απαιτήσεις της εργοδοσίας.
Προφανώς, η ιδιοκτήτρια δεν “ξέχασε” την άρνηση της εκπαιδευτικού. Επειδή σε λίγες ημέρες λήγει η άδεια λοχείας της καταγγέλλουσας, προέβη (όπως ο νόμος προβλέπει) στην υποβολή των δικαιολογητικών για τη χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου. Η απάντηση του σχολείου ήταν να καταγγείλει τη σύμβασή της! Φυσικά η καταγγελία είναι εκδικητική και δεν διαθέτει κανένα νόμιμο έρεισμα (δεν έχει παρέλθει η 18μηνη προστασία μητρότητας, η εκπαιδευτικός δεν έχει προβεί σε σοβαρό ποινικό/πειθαρχικό παράπτωμα που να στοιχειοθετεί σοβαρό λόγο καταγγελίας σύμβασης, η επιχείρηση δεν κλείνει).
Θεωρούμε αδιανόητο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να παραβιάζονται τα πλέον θεμελιώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη μητρότητα και στην προστασία των εργαζόμενων μητέρων. Κάποιοι επιχειρηματίες, που δυστυχώς δρουν στο χώρο της εκπαίδευσης, λειτουργούν ως αφεντάδες άλλων εποχών και αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως κατώτερα όντα. Η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει άμεσα από τον Υπουργό Παιδείας και τα εποπτικά όργανα του κράτους την εξέταση της σοβαρότατης καταγγελίας της εκπαιδευτικού, τον εξονυχιστικό έλεγχο του συγκεκριμένου ιδιωτικού σχολείου και την παραδειγματική τιμωρία των παρανομούντων.
Δείτε εδώ την καταγγελία της συναδέλφου.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web