ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕ Δ’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ



Η χθεσινή απαράδεκτη και έκνομη παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δραστηριότητας στο δημοτικό των εκπαιδευτηρίων ΛΑΜΠΙΡΗ ενεργοποίησε τις αρμόδιες εργοδοτικές αρχές του Υπουργείου Παιδείας που ανέλαβαν δράση. Πιο συγκεκριμένα, η Διεύθυνση ΠΕ Δ’ Αθήνας ζήτησε από την ιδιοκτησία του δημοτικού σχολείου των εκπαιδευτηρίων ΛΑΜΠΙΡΗ να προβούν σε εξηγήσεις για τα ακόλουθα δύο ζητήματα:
  • Για τη χθεσινή απαγόρευση εισόδου στο σχολείο στους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ, οι οποίοι νομίμως ζήτησαν να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για κλαδικά ζητήματα.
  • Για την παράνομη και αναιτιολόγητη απαγόρευση επιστροφής στα διδακτικά της καθήκοντα εκπαιδευτικού που προ τετραετίας απολύθηκε από το σχολείο και έχει δικαιωθεί στα δικαστήρια.
Να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογη υπόθεση μη επιστροφής απολυμένου και δικαιωμένου από τη δικαιοσύνη εκπαιδευτικού  έχουμε στο Γυμνάσιο Λύκειο του ίδιου εκπαιδευτηρίου. Πρόσφατα, μάλιστα, η ΟΙΕΛΕ είχε δημόσια αναφερθεί στο δράμα του συγκεκριμένου συναδέλφου, ο οποίος εδώ και τέσσερα χρόνια εξαθλιώνεται οικονομικά καθώς είναι νομικά μετέωρος ( δεν θεωρείται ούτε εργαζόμενος ούτε απολυμένος). Αναμένουμε ακόμη της Διεύθυνσης Δ.Ε. Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας για το ζήτημα.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανάρτηση.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web