ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο ΑΚΡΑΙΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΚΑΙ ΕΚΦΕΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ; ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!!


Πριν από λίγες ημέρες ο εξαίρετος αρθρογράφος Δημήτρης Πολιτάκης έγραφε για τον λαϊκισμό ορισμένων νεοφιλελεύθερων και έχουν καταντήσει απολογητές του ακραίου θατσερικού δόγματος. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Τάκης Θεοδωρόπουλος ο οποίος ανήκει στην κλειστή κάστα δημοσιολόγων που ντύνονται τον μανδύα του τάχα μου προοδευτικού και ευρωπαϊστή για να προπαγανδίσουν την πιο ακραία και διχαστική εκδοχή του δόγματος της αγοράς. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος, δεν περιορίζεται στην ακραία και διχαστική ρητορικής μίσους εναντίον των εργαζόμενων και των εκπροσώπων τους, εναντίον δημόσιων αγαθών και γενικά οιουδήποτε δεν ομνύει στο «ανώτερο» δόγμα του νεοφιλελευθερισμού. Όπως αναφέρουμε πιο κάτω, έχει εκφέρει δημόσια ρατσιστικό λόγο, επιβεβαιώνοντας την πλειονότητα των κοινωνικών επιστημόνων που θεωρούν ότι νεοφιλελευθερισμός και νεοφασισμός οδεύουν χέρι-χέρι, καθώς στο ρατσισμό της τάξης προστίθεται και ο ρατσισμός για τον Εθνικό, Φυλετικό, Θρησκευτικό Άλλο.
Ο εν λόγω έχει συγγράψει τουλάχιστον δύο άρθρα στα οποία καθυβρίζει την ΟΙΕΛΕ, πρώτον γιατί στηρίζει το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και θέλει να συνεχίσει να υπάρχει το δημόσιο σχολείο (οποίο αμάρτημα!) και δεύτερον διότι καταγγέλλει τη ζούγκλα ανομίας που επικρατεί στα ιδιωτικά σχολεία. Βεβαίως, δεν μας εκπλήσσει το συνεχιζόμενο κρεσέντο ύβρεων εναντίον της Ομοσπονδίας από ένα δημοσιογραφικό μέσο που, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης, έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από την αλήθεια διαστρεβλώνοντας ακόμη και επίσημα κρατικά στοιχεία (ποιος ξεχνά το πρόσφατο φιάσκο με τη δήθεν διαρροή μαθητών από δημόσια σε ιδιωτικά σχολεία) και παίζει ανερυθρίαστα το παιχνίδι ενός συγκεκριμένου επιχειρηματικού μπλοκ που επιδιώκει τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την παράδοσή του στις αρπαγές της αγοράς.
Τον εν λόγω κύριο επέλεξαν τα Ελληνογαλλικά Σχολεία να προσκαλέσουν για επιμορφωτή σε προχθεσινή εκδήλωση, ενώπιον εκατοντάδων ιδιωτικών εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν παρέλειψε μάλιστα προς το τέλος της «επιμορφωτικής» ομιλίας του να συνεχίσει τις επιθέσεις κατά  του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ με την «παλικαριά» του ανθρώπου που λέει τις απόψεις του σε ένα κοινό το οποίο δεν μπορεί για ευνόητους λόγους να αντιδράσει, καθώς περιστοιχίζεται από τους εργοδότες του. Όμως δεκάδες οργισμένοι συνάδελφοι επικοινώνησαν μαζί μας για να μας ενημερώσουν για το ζήτημα αμέσως μετά τη λήξη της ομιλίας του ανθρώπου αυτού, που πριν λίγο καιρό είχε χαρακτηρίσει ως «πιθηκόμορφο Κινέζο performer» τον Ai Wei Wei, έναν από τους σημαντικότερους εικαστικούς του εικοστού πρώτου αιώνα, που είχε τιμήσει τη χώρα μας με την παρουσία του στην Ελλάδα και τη συμπαράστασή του για το προσφυγικό ζήτημα.
Εκφράζουμε τη λύπη μας για την προκλητική αυτή ενέργεια της Γραμματείας των Ελληνογαλλικών Σχολείων. Όσο για τον κ. Θεοδωρόπουλο, τον προσκαλούμε να έρθει στην Ομοσπονδία μας (αμφιβάλλουμε, βέβαια, αν μπορεί να εγκαταλείψει τη θαλπωρή των στεκιών του Κολωνακίου για να επισκεφτεί «αλήτες, προδότες, κομμουνιστές, μιάσματα, σοβιετικούς κ.λπ., κ.λπ.») για να του παραδώσουμε όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε για την ιδιωτική εκπαίδευση. Στοιχεία που έχουν αναγκάσει ακόμη και σκληρούς ακόλουθους του δόγματος Φρήντμαν να αναρωτηθούν, εάν υπάρχει κράτος και τι πράττει για να καταπολεμήσει το χάος των παράνομων τίτλων, της φοροδιαφυγής, της καταπάτησης στοιχειωδών ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων, της μαύρης εργασίας. Που εξανάγκασαν ακόμη και την Κομισιόν (το αναφέρουμε, επειδή ο συγκεκριμένος υποκρίνεται τον ευρωπαϊστή…) να ζητήσει από την ελληνική πολιτεία τη λήψη άμεσων μέτρων για να αντιμετωπιστεί η χαώδης ανομία και αδιαφάνεια στο χώρο. Αλλά, όπως προείπαμε, η «παλικαριά» αυτών των ανθρώπων περιορίζεται στις εκ του ασφαλούς ύβρεις που εξαπολύονται χωρίς καν να αναζητηθεί η άλλη άποψη, έτσι, για το ονόρε της «αντικειμενικής δημοσιογραφίας».

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web