Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ: «ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΩΣ ΤΟ 2014 ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΜΟΝΟ ΦΙΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ»


Συγκλονιστικά στοιχεία κατέθεσε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός για το  σκάνδαλο με τους παράνομους τίτλους σπουδών, την πρόσληψη εκατοντάδων μαθητών με μαϊμού πτυχία στο δημόσιο τομέα και την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει επιτέλους τους τίτλους από 18 ιδιωτικά ΤΕΕ.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μίλησε για τις τεράστιες ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο από το 1998 έως και το 2014. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις προσπάθειες που η ΟΙΕΛΕ έκανε για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο από το 2005 και για τη λυσσαλέα προσπάθεια που έκαναν Υπουργοί των κυβερνήσεων μέχρι το 2014 να μην ακυρωθούν οι τίτλοι. Παρουσίασε στοιχεία για τα πορίσματα του τότε Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή που μιλούσαν για τους παράνομους τίτλους και καλούσαν τους κυβερνώντες να λάβουν μέτρα και για την άρνηση των Υπουργών της περιόδου να ασχοληθούν με το ζήτημα. Μίλησε επίσης για τις πολύ σημαντικές ευθύνες ορισμένων συνδικαλιστικών εκπροσώπων δημόσιων εκπαιδευτικών που όχι μόνο δεν θέλησαν να βοηθήσουν στην αποκάλυψη του σκανδάλου, αλλά υπήρξαν συνεργοί στο έγκλημα. Αναφέρθηκε, επίσης, και στις ευθύνες των τοπικών κοινωνιών που σιώπησαν για να «βολευτούν» παιδιά στο δημόσιο.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ότι όλοι οι Υπουργοί Παιδείας της περιόδου 1998-2014 αρνήθηκαν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με αποκορύφωμα τον κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος με τις πολιτικές του ενέργειες έκανε ακόμη πιο εύκολη την έκδοση παράνομων τίτλων (παράδειγμα η ΚΥΑ Πληροφορικής την οποία υπέγραψε, όπου απαγορεύτηκε ο δημόσιος έλεγχος στις εξετάσεις πιστοποίησης προσόντων από ιδιωτικούς φορείς). Οι μόνοι Υπουργοί που επέδειξαν πολιτικό θάρρος και αντιμετώπισαν το ζήτημα ήταν η Μαριέττα Γιαννάκου και ο Νίκος Φίλης που νομοθέτησαν για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ στην ΕΡΤ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web