ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ Ν. 4415/2016 – ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Δικαίωση για τον συνάδελφο Χότσικα Νιχάτ που υπηρετεί στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Ο συνάδελφος πέτυχε σήμερα μια σημαντική νίκη στον αγώνα που καταβάλλει για να αναλάβει και πάλι τα διδακτικά του καθήκοντα σύμφωνα με την απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας που ακύρωσε την καταγγελία της σύμβασής του.Ο κ. Νιχάτ κέρδισε στο δικαστήριο την έκδοση προσωρινής διαταγής, κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Ν. 4415/2016, για να επιστρέψει στην τάξη μέχρι και την οριστική απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που η εκδίκασή τους θα γίνει την 1 Φεβρουαρίου.
Η σημερινή δικαστική απόφαση είναι η δεύτερη σε λίγες ημέρες που δικαιώνει τον εκπαιδευτικό. Την προπερασμένη εβδομάδα το σχολείο προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να πετύχει την έκδοση διαταγής που θα απαγόρευε την είσοδο του εκπαιδευτικού στο χώρο του Ιδιωτικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης, όμως η αίτηση του σχολείου (και πάλι με βάση το Ν. 4415/2016) απορρίφθηκε. Πλέον, αναμένουμε τη συμμόρφωση του εκπαιδευτηρίου με την απόφαση της δικαιοσύνης, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά δεν θα παρασυρθούν … Κάποιοι χρησιμοποιούν την υπόθεση Νιχάτ για να πετύχουν καθεστώς ασυδοσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Η ελληνική δικαιοσύνη έχει όμως άλλη γνώμη…
Ο Πρόεδροι της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ (του Συλλόγου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών στη Βόρεια Ελλάδα) θα βρεθούν στην Ξάνθη την 31/1 για να παρευρεθούν στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων την επόμενη ημέρα. Θα υπάρξει ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ σε ώρα και ημέρα που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web