ΠΟΙΟΣ ΤΗΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ; «ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ» ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ


Τι είναι τελικά καλύτερο; Να μην υπάρχει νόμος, ή να υπάρχει και να μην εφαρμόζεται; Πιθανότατα το δεύτερο, διότι η απείθεια απέναντι στο νόμο αποτελεί ταυτόχρονα ομολογία αδυναμίας της πολιτείας να ελέγξει τους παραβάτες του.
Δυστυχώς, η κατάσταση παραβίασης της νομοθεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση τείνει να λάβει εφιαλτικές διαστάσεις. Όπως έχουμε πολλάκις δημοσιεύσει το τελευταίο διάστημα, μεγάλος αριθμός ιδιωτικών σχολείων, ακολουθώντας κεντρική εντολή του Συνδέσμου των σχολαρχών, δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία, ιδίως το Ν. 4415/2016, έχοντας κηρύξει έναν ιδιότυπο ανένδοτο στην πολιτεία. Κεντρικοί στόχοι των συγκεκριμένων σχολαρχών είναι η επί της ουσίας διατήρηση των ελεύθερων, αναιτιολόγητων απολύσεων και η μη δήλωση δραστηριοτήτων για να συνεχίζεται το πάρτι παρανομίας και φοροδιαφυγής.
Η ΟΙΕΛΕ δεν σκοπεύει να παρακολουθεί αμέτοχη τη διόγκωση της ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση και τη συστηματική απόπειρα «κατάργησης» του Ν. 4415/2016. Θα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να μπει τάξη στο χώρο και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web