Αυστηρή προειδοποίηση της ΔΔΕ Ξάνθης προς το ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο για την μη καταβολή των νόμιμων αποδοχών στον Χότσικα Νιχάτ εδώ και 5 μήνες!

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΧΟΤΣΙΚΑ ΝΙΧΑΤΗ ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε στη Διεύθυνση ΔΕ Ξάνθης την επιβολή οικονομικού στραγγαλισμού του εκπαιδευτικού Χότσικα Νιχάτ, του οποίου η απόλυση κρίθηκε παράνομη ως καταχρηστική και ακυρώθηκε από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο. Παρά το γεγονός ότι ο Νιχάτ έχει επιστρέψει, μετά από δικαστική απόφαση, στα καθήκοντά του εδώ και δύο μήνες, το σχολείο δεν του καταβάλλει τις νόμιμες αποδοχές, ενώ οφείλει να του καταβάλλει και τους μισθούς της περιόδου Νοεμβρίου-Ιανουαρίου.
Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε από τη Διεύθυνση να γίνει ταυτόχρονα έλεγχος των μισθοδοτικών καταστάσεων του σχολείου από τις οποίες προκύπτει πως όλοι οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται κανονικά πλην του Νιχάτ, γεγονός που καταδεικνύει την εκδικητική στάση της διοίκησης του σχολείου εναντίο του.
Η Διεύθυνση ΔΕ Ξάνθης με έγγραφό της  πήρε θέση για την πρωτοφανή και καταφανώς παράνομη πρακτική του σχολείου, ζητώντας άμεσα να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές στον συνάδελφό μας.
Tις επόμενες ημέρες εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας θα επισκεφτούν τη Διεύθυνση και το τοπικό παράρτημα της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web