ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ: «ΞΕΔΟΝΤΙΑΖΕΤΑΙ» Η ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΘΕΙΣΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!


ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ  ΖΗΤΑ Η ΟΙΕΛΕ

Σοβαρότατο θεσμικό και πολιτικό ατόπημα αποτελεί η αφαίρεση, όπως προκύπτει από τη δημοσίευση του Οργανογράμματος του Υπουργείου Παιδείας, του Τμήματος Προσωπικού ιδιωτικών σχολείων από την επανασυσταθείσα Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Η αφαίρεση αυτή έρχεται ελάχιστες ημέρες μετά την υπογραφή, από τον Υπουργό Παιδείας, της στελέχωσης της Διεύθυνσης με βάση τη διάταξη που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή, γεγονός που προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για το ποιος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη (και με ποιο σκοπό) του ουσιαστικού ξεδοντιάσματος της Διεύθυνσης, η οποία χάνει το σύνολο σχεδόν των αρμοδιοτήτων της!
Όπως όλοι γνωρίζουμε, κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης ήταν η επαναφορά της εποπτείας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Παιδείας μέσω και της επανασύστασης της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, την οποία κατάργησε ο κ. Αρβανιτόπουλος μετά από ρητή εντολή συγκεκριμένων ιδιοκτητών. Η πρόσφατα ψηφισθείσα διάταξη για την επανασύσταση της Διεύθυνσης χαιρετίστηκε από τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, διότι σηματοδότησε το τέλος μια εποχής ασυδοσίας και γιγάντωσης των παρανομιών στα ιδιωτικά σχολεία. Αντιθέτως πολεμήθηκε από τους εκπροσώπους των σχολαρχών που ήταν κάθετα αντίθετοι στην επανασύστασή της, διότι (όπως οι ίδιοι συχνά-πυκνά ανακοινώνουν) αποτελούσε όργανο «ασφυκτικού» ελέγχου, όταν τα ιδιωτικά σχολεία χρειάζονται μεγαλύτερες «ελευθερίες». Και ποιος μπορεί να τους «αδικήσει»… Φαινόμενα όπως η μαύρη εργασία, το αδήλωτο προσωπικό, οι επί μήνες απλήρωτοι εκπαιδευτικοί, οι «εκπαιδευτικοί» χωρίς τυπικά προσόντα, οι εικονικοί εκπαιδευτικοί δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, παρά μόνο από μια συγκεκριμένη και συγκροτημένη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο λυσσαλέα επεδίωξαν από το 2010 και τελικά πέτυχαν την κατάργησή της.
Δυστυχώς, με την αφαίρεση του συγκεκριμένου Τμήματος με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας από τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, αυτή καθίσταται μια διακοσμητική υπηρεσία χωρίς αρμοδιότητες. Με λίγα λόγια συνεχίζεται επί της ουσίας η απορρυθμισμένη εποπτεία που επέβαλε ο κ. Αρβανιτόπουλος. Μεγάλοι χαμένοι από τη δύσκολα ερμηνεύσιμη αυτή ενέργεια το δημόσιο συμφέρον, το αγαθό της εκπαίδευσης και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Το ποιος επωφελείται από την αλλοίωση της πρόσφατα ψηφισθείσας διάταξης, θεωρούμε ότι το αντιλαμβάνονται άπαντες.
Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε με σημερινή της επιστολή από το ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας την αλλαγή του Οργανογράμματος σύμφωνα με όσα προβλέπει η διάταξη για τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Ζήτησε, επίσης, άμεση συνάντηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας μαζί του για να κατατεθούν πληρέστερα οι απόψεις του κλάδου για το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web