Στο "γύψο" ονειρεύονται να βάλουν τους Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς οι εκπρόσωποι των σχολαρχών! Κυνική ομολογία σε ένδικη παρέμβαση του ΣΙΣ: «ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ»


Συχνά-πυκνά οι εκπρόσωποι των σχολαρχών αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο, τις προθέσεις τους έναντι των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και την πραγματική άποψή τους για την Παιδεία. Με έγγραφη παρέμβασή τους σε δίκη για την περίπτωση της καταγγελίας σύμβασης δύο ιδιωτικών εκπαιδευτικών από εκπαιδευτήριο της Αθήνας περιέχεται απόσπασμα που θυμίζει τη ρητορική έξαρση του Προέδρου του Συνδέσμου στη Βουλή, ο οποίος είχε μιλήσει για «εκδίωξη ρεμπεσκέδων» εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία.
Το απόσπασμα αυτό όμως δεν αποτελεί απλή προφορική ομιλία, όπου κάποιος μπορεί ενδεχομένως να «παρασυρθεί» από οίστρο, αλλά έγγραφη παρέμβαση σε δικαστήριο και γι’ αυτό το λόγο ενέχει θέση επίσημης, δημόσιας δήλωσης. Σ’ αυτήν ο ΣΙΣ και το νομικό του επιτελείο παραδέχονται κυνικά ότι απολύουν για να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Ακόμη χειρότερα, στο κατάπτυστο αυτό απόσπασμα δεν ομιλούν για εκπαιδευτικούς, αλλά για «εμποροϋπαλλήλους», δικαιώνοντας έτσι την ΟΙΕΛΕ που εκτιμά ότι ο Σύνδεσμος ονειρεύεται τη μετατροπή των σχολείων σε μπακάλικα με τρομοκρατημένο προσωπικό, έτοιμο να συνεργήσει σε κάθε παρανομία. Παραθέτουμε το απόσπασμα που προκαλεί ανατριχίλα:

«Εξάλλου δεν είναι καταχρηστική και η καταγγελία της εργασιακής σύμβασης, όταν αυτή δικαιολογείται από τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του εργοδότη, όπως συμβαίνει όταν γίνεται (…) για την εμπέδωση της πειθαρχίας μεταξύ των εμποροϋπαλλήλων (!) ».
Είτε το θέλουν, είτε όχι ορισμένοι ιδιοκτήτες, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κατά το Σύνταγμα είναι πάροχοι δημόσιου αγαθού που εποπτεύονται από το κράτος και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είναι ισότιμοι λειτουργοί της εκπαίδευσης με αυτονομία και αξιοπρέπεια. Δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Καλό είναι όσοι ιδιοκτήτες θεωρούν την Παιδεία εμπορεύσιμο αγαθό να αναζητήσουν αλλού πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και να παραμείνουν στο χώρο της εκπαίδευσης όσοι αντιλαμβάνονται ότι τα ιδιωτικά σχολεία είναι κέντρα αγωγής και πολιτισμού.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web