ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΕΛΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Επειδή υπήρξαν δεκάδες τηλεφωνήματα και mails στην Ομοσπονδία σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα που αναφερόταν σε «συμφωνία της ΟΙΕΛΕ» για την αναδιαμόρφωση της διάταξης του Ν. 4415/2016, οφείλουμε να προβούμε στην ακόλουθη διευκρίνιση:
Πράγματι, η ΟΙΕΛΕ είχε χαρακτηρίσει ως θετική εξέλιξη τη διατήρηση της αιτιολόγησης των απολύσεων και μάλιστα με τη σφραγίδα των «θεσμών». Όμως ο έλεγχος των καταγγελιών σύμβασης είναι ένα μικρό μέρος της αναδιαμορφωθείσας διάταξης το σύνολο της οποίας  δεν έχουμε ακόμα δει. Μάλιστα, διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν την έντονη ανησυχία μας για αλλαγές του άρθρου 28 του Ν. 4415/2016 οι οποίες, αν ισχύουν, αλλοιώνουν τη φιλοσοφία του σε σχέση με τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων.
Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε στο χθεσινό έκτακτο ΔΣ της Ομοσπονδίας υπήρξε ομόφωνη απόφαση για να ζητηθεί άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για την τελική μορφή της διάταξης και να μπορέσουν οι εκπρόσωποι του κλάδου να αξιολογήσουν τις ενδεχόμενες αλλαγές. Δυστυχώς, μέχρι τη στιγμή που γραφόταν η ανακοίνωση, ο Υπουργός Παιδείας δεν είχε απαντήσει στο αίτημα της ΟΙΕΛΕ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web