ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Θ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο Θέμης Δημητρακόπουλος, σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας, προχώρησε στην παρακάτω ψύχραιμη και με ισχυρό πολιτικό μήνυμα ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ας ελπίσουμε να εισακουστεί από τους αρμόδιους:
ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Πάνω απ’ όλα, η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα παραμείνουν σχολεία που παρέχουν γνώση και πολιτισμό και δεν θα μετατραπούν σε οίκους εμπορίου, όπου οι εκπαιδευτικοί θα νιώθουν ευάλωτοι και απροστάτευτοι απέναντι στις ποικίλες αυθαιρεσίες των σχολαρχών [οικονομικές, πχ. όταν απαιτείται επιστροφή μέρους του μισθού που καταβάλλεται προσχηματικά στις τράπεζες για να είναι εντάξει ο σχολάρχης με τον νόμο, καταστρατήγηση ωρολόγιου προγράμματος, απλήρωτες υπερωρίες και άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι).
Η στήριξη και εμπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία είναι υποχρέωση και όρος δικαιοσύνης για μια προοδευτική κυβέρνηση.
Και επιπλέον, είναι αναγκαία για την εξασφάλιση της σχολικής ειρήνης και της απρόσκοπτης και δημιουργικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web