ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΟΛΙΓΟΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ


Ισχυροποιημένοι φαίνεται ότι αισθάνονται ορισμένοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων μετά τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η Ομοσπονδία πληροφορήθηκε ότι κάποιοι σχολάρχες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και υψηλόβαθμα μέλη της διοίκησης του ΣΙΣ, άρχισαν τις εργοδοτικές «αγριότητες». Ορισμένοι λοιπόν εκδίδουν ολιγόμηνες συμβάσεις στους εκπαιδευτικούς κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων.
Δυστυχώς και από αυτή την εξέλιξη η Ομοσπονδία αισθάνεται δικαιωμένη. Εδώ και πολλές ημέρες ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας διευκρινίσεις για τις νομοθετικές εξελίξεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, χωρίς όμως μέχρι σήμερα ανταπόκριση. Είχαμε προβλέψει και προειδοποιήσει ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Η ΟΙΕΛΕ έστειλε επιστολή στη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και αναμένει πλέον πρωτοβουλίες από την πολιτική του ηγεσία.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web