ΑΡΘΡΟ DOCUMENTO: ΕΦΤΑΣΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΜΕ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ – ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ Η ΠΟΕΔΗΝ



Η αταλάντευτη δέσμευση της κυβέρνησης για να προχωρήσει η αποκατάσταση της νομιμότητας για το μείζον ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών και του διορισμού των κατόχων τους στο δημόσιο αναδεικνύεται σήμερα σε άρθρο της κυριακάτικης εφημερίδας Documento. Στο άρθρο φιλοξενείται δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη, σύμφωνα με την οποία η επανεξέταση των κατόχων των παράνομων τίτλων από τα 18 «αμαρτωλά» ιδιωτικά ΤΕΕ θα γίνει άμεσα κι ότι η κυβέρνηση δεν θα συμβιβαστεί με τις παρανομίες των συγκεκριμένων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.
Το πιο σημαντικό, ίσως, θέμα που προκύπτει από το άρθρο είναι η διακομματική συναίνεση στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Η πρώην Υπουργός Παιδείας και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ κ. Μαριέττα Γιαννάκου που ψήφισε τον πρώτο νόμο για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τίτλων (Ν. 3577/2007 και ο οποίος δεν εφαρμόστηκε ποτέ από τις κυβερνήσεις μέχρι και το 2014) σε μια συμβολική κίνηση πολιτικής γενναιότητας δήλωσε ότι είναι απαράδεκτη η διαχρονική αδράνεια της Πολιτείας για το θέμα και ότι επιβάλλεται να εφαρμοστούν οι νόμοι.
Στο άρθρο φιλοξενείται, επίσης, δήλωση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτού, ο οποίος αναφέρεται στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης του φαινομένου, διότι η συνέχισή του οξύνει τις κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες. Για το θέμα της αγωγής της ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει ότι δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς για μια Ομοσπονδία που αποκαλεί «νόμιμα» τα αμαρτωλά ιδιωτικά ΤΕΕ που χορηγούσαν τους παράνομους τίτλους και «ανύποπτους» τους μαθητές που έπαιρναν τα πτυχία χωρίς να παρακολουθούν.
Στο δημοσίευμα γίνονται αναφορές σε εξόφθαλμες περιπτώσεις παρανομίας και γίνεται μια ιστορική αναδρομή του φαινομένου με έμφαση στην πολυετή προσπάθεια της ΟΙΕΛΕ να ξεσκεπαστεί το σκάνδαλο. Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ εμφανίζεται πλήρως απομονωμένη και ο Πρόεδρός της κ. Γιαννάκος εκτίθεται ακόμη περισσότερο δημόσια. Την ώρα που ο πολιτικός κόσμος της χώρας συμφωνεί ότι το θέμα των παράνομων τίτλων πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εμμένει στο γνωστό συντεχνιακό του τροπάριο ότι οι τίτλοι είναι «νόμιμοι». Ευτυχώς, η κοινωνία βγάζει πλέον τα συμπεράσματά της.
Δείτε εδώ το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web