ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.

DIPLOMA
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Με έκπληξη η Ομοσπονδία μας πληροφορήθηκε ότι διωκόμενο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας για κατοχή πλαστού τίτλου σπουδών, τον οποίο χρησιμοποίησε προκειμένου να προαχθεί σε διευθυντικές θέσεις, εξακολουθεί να υπηρετεί ευδοκίμως σε σημαντικό πόστο κορυφαίας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας! Η υπόθεση είναι ακόμη πιο σοβαρή, διότι το συγκεκριμένο στέλεχος βαρύνεται με τη συμμετοχή του σε δεκάδες εκπαιδευτικά σκάνδαλα και σε ομάδες εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της Παιδείας.
Το 2016 η ΟΙΕΛΕ είχε δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τον πλαστό τίτλο του συγκεκριμένου στελέχους του Υπουργείου Παιδείας, που την περίοδο 2010-14 είχε παίξει κεντρικό ρόλο στην παραγωγή και εφαρμογή καταστροφικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής διαφθοράς, τη θεμελίωση του σχολείου της αγοράς και την παράδοση μεγάλων τμημάτων της δημόσιας παιδείας σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Το στέλεχος αυτό υπήρξε το «αγαπημένο παιδί» Υπουργών Παιδείας μέχρι και το 2014, οι οποίοι το τοποθετούσαν σε διευθυντικά πόστα κρίσιμων τομέων. Έχοντας την πλήρη κάλυψη των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου, μεταξύ άλλων πρωταγωνίστησε στα ακόλουθα:
• Κατείχε κομβικές θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας ιδίως την περίοδο 2010-2014, επηρεάζοντας άμεσα την παραγωγή και εφαρμογή πολιτικών, όπως το νομοθετικό πλαίσιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, την εκπροσώπηση του Υπουργείου σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, τη συνεργασία με εκπροσώπους της Τρόικα κ.λπ.
• προώθησε το 2013 στην Τρόικα ως δήθεν έγγραφο του υπουργείου Παιδείας σειρά αιτημάτων του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών των Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ), που είχαν ως στόχο την πλήρη ανατροπή του νομοθετικού καθεστώτος που ίσχυε μέχρι τότε στην ιδιωτική εκπαίδευση και τη μεγιστοποίηση των κερδών τους μέσω απίστευτων παρατυπιών και παρανομιών.
• Είχε εμπλακεί ενεργά στη προσπάθεια ανάμιξης του ΕΟΠΠΕΠ στον ενδοεπιχειρησιακό πόλεμο Ομίλων μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στηρίζοντας τη συμμετοχή του Οργανισμού στον πόλεμο αυτό και δίδοντας τη δυνατότητα σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτικό φορέα να μηνύσει, χωρίς επιτυχή έκβαση, όλα τα μέλη του ΔΣ.
• Επιχείρησε το καλοκαίρι του 2014 να μπλοκάρει την παρέμβαση των κοινωνικών εταίρων στην Κομισιόν, παρέχοντας ψευδή στοιχεία περί δήθεν μη έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα.
• Ομοίως, παρείχε στην Ε.Ε. αναληθή στοιχεία, προκειμένου να αποδειχθεί ότι δήθεν δεν παρατηρούνται παρανομίες στα ιδιωτικά σχολεία.
Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε με σημερινή της επιστολή από τον Υπουργό Παιδείας να ολοκληρωθεί επιτέλους η εδώ και χρόνια εκκρεμούσα εξέταση της υπόθεσης του πλαστού τίτλου του συγκεκριμένου στελέχους από το ΣΑΕΠ. Σε μια περίοδο που παρατηρείται και πάλι ενεργοποίηση ομάδων συμφερόντων στο χώρο της εκπαίδευσης με στόχο την παλινόρθωση σχέσεων διαπλοκής και διαφθοράς στο χώρο της Παιδείας, θεωρούμε ότι η παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας θα έχει τόσο ουσιαστικό όσο και συμβολικό περιεχόμενο, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί κυρίαρχη πολιτική βούληση του Υπουργείου η σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα που λυμαίνονταν το χώρο επί δεκαετίες

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web