ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΕΡΜΗΝΕΥΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΟΙΕΛΕ


Όπως είχαμε προαναγγείλει, η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε αίτημα εισαγγελικής έρευνας για την ανεξήγητη αδράνεια της ηγεσίας του ΕΟΠΠΕΠ να εξετάσει καταγγελία της Ομοσπονδίας που κατατέθηκε στα μέσα Ιουλίου (!) για τον ανεξέλεγκτο χώρο των Κέντρων Μελέτης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, όχι μόνο δεν την κοινοποίησε στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία αφαιρούνταν από τα αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού δικαιολογητικά για αδειοδότηση Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών η υποχρέωση κατάθεσης Υπεύθυνης Δήλωσης των ιδιοκτητών τους ότι  δεν διαθέτουν τέτοιες δομές.

Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι οι ενέργειες και οι παραλείψεις των εκτελεστικών υπεύθυνων του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ (Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου) έχουν οδηγήσει στη γιγάντωση του παράνομου αυτού φαινομένου. Εκατοντάδες πλέον Κέντρα έχουν ξεφυτρώσει σε όλη τη χώρα που απασχολούν αδήλωτο προσωπικό και δεν καταβάλλουν καμιά ασφαλιστική εισφορά. Οι ανεξέλεγκτες αυτές δομές δεν έχουν υποστεί κανέναν έλεγχο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία απολύτως διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των χιλιάδων ανθρώπων, μαθητών και εργαζόμενων, που βρίσκονται καθημερινά στους χώρους. Μάλιστα κάποια τέτοια Κέντρα διαφημίζουν τη μετακίνηση μαθητών με οχήματα που φυσικά δεν είναι πιστοποιημένα όπως και οι οδηγοί τους.

Ακόμη χειρότερα, κάποια Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, αντιλαμβανόμενα την ανεκτικότητα της ηγεσίας του ΕΟΠΠΕΠ έχουν ξεκινήσει να βαπτίζονται «Κέντρα Μελέτης», ώστε να μην δηλώνουν τους εργαζόμενους, να τους καταβάλλουν αμοιβές κατά 60-80% χαμηλότερες από όσες προβλέπει ο Ν. 4415/2016, να μην καταβάλλουν καμία εισφορά και να μην υπόκεινται στον έλεγχο των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Παρατηρείται, δηλαδή, το παράδοξο ένας Οργανισμός που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας με τις πράξεις, ή/και παραλείψεις του να παρεμποδίζει το έργο των υπηρεσιών του ίδιου Υπουργείου.

Η ΟΙΕΛΕ, προχώρησε στην ενέργεια αυτή, θεωρώντας ότι από τη δυσερμήνευτη αυτή αδράνεια της ηγεσίας του ΕΟΠΠΕΠ πλήττεται το δημόσιο συμφέρον, τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων διδασκόντων, τα δημόσια ταμεία, ενώ τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εργαζόμενων.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web