Έτσι πλουτίζουν ορισμένοι επιτήδειοι επιχειρηματίες : Ιδιωτικό Σχολείο χρωστά ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ την ώρα που κάνει "νέες" επενδύσεις και κάποια χρήματα "πετούν" προς... υπερπόντιες τοποθεσίες


Υπάρχει τρόπος να γίνει κάποιος πλούσιος μέσα στην κρίση; Υπάρχει! Αρκεί να ακολουθήσει πιστά τη «χρυσή» συνταγή που χρησιμοποιούν ορισμένοι επιτήδειοι επιχειρηματίες, δυστυχώς και στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ποια είναι αυτή η συνταγή; Κρατάω απλήρωτους επί μήνες (ή ακόμη και επί χρόνια)τους εργαζόμενους, με τα λεφτά αυτά κάνω «επενδύσεις» και ό, τι περισσέψει (τα περισσότερα, δηλαδή) τα στέλνω σε μη ανιχνεύσιμους, υπερπόντιους λογαριασμούς.

Τη συνταγή αυτή ακολουθεί συστηματικά εδώ και χρόνια πασίγνωστο, ιστορικό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο των Βορείων Προαστίων. Την ώρα που οι οφειλές στους εκπαιδευτικούς αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ (!),  το σχολείο αυτό άνοιξε νέο παράρτημα, εννοείται με τον απλήρωτο ιδρώτα των εργαζομένων του. Μετά από καταγγελίες των συναδέλφων, ο ΣΙΕΛ, το μεγαλύτερο σωματείο της ΟΙΕΛΕ που εκπροσωπεί ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στην Αττική,  προσέφυγε σε τριμερή διαπραγμάτευση υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας.

Στη «συμφιλιωτική διαδικασία», όπως ονομάζεται αυτή η διαπραγμάτευση, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι της πολιτείας των εργαζόμενων και των εργοδοτών, πολλά βγήκαν στο φως. Κάτω από την πίεση του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Εργασίας κ. Νεφελούδη, αλλά και τις επίμονες ερωτήσεις των εκπροσώπων του ΣΙΕΛ, οι υπεύθυνοι του σχολείου αναγκάστηκαν να προτείνουν ένα κατάπτυστο σχέδιο αποπληρωμής των οφειλών σε μερικά..χρόνια! Προφανώς σκέφτονται να ανοίξουν και δεύτερο νέο σχολείο, επενδύοντας στην εξαθλίωση των εργαζόμενων! Και οι φήμες ότι πολλά από τα χρήματα ταξιδεύουν σε υπερπόντιους προορισμούς φουντώνουν…

Η ΟΙΕΛΕ, διαπιστώνοντας από καταγγελίες συναδέλφων ότι οι πολύμηνες καθυστερήσεις αποδοχών τείνουν να καταστούν κανόνας στην ιδιωτική εκπαίδευση, πλέον θα ζητά για κάθε ιδιωτικό σχολείο που παραβιάζει τη νομοθεσία την παρέμβαση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αλλά και της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web