ΤΟ DOCUMENTO ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΕΝΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΟΥ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ «ΜΗΔΕΝΙΣΤΟΥΝ» ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Άρθρο του Β. Τριάντη στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας Documento ασχολείται με την απίστευτη πατέντα αλλαγής επωνυμίας ιδιωτικών σχολείων που εμπνεύστηκε ο πρώην Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος το 2012, προκειμένου να μηδενιστούν τα χρέη τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και να απολύσουν μαζικά τους εκπαιδευτικούς τους. Ενώ τα σχολεία αυτά επί της ουσίας μεταβίβασαν την άδειά τους σε οικεία πρόσωπα των δήθεν προηγούμενων ιδιοκτητών στα ίδια κτήρια, άλλαξαν το όνομα της εταιρείας ιδρύοντας τάχα νέο σχολείο. Με τον τρόπο αυτό οι ιδιοκτήτες ξεπερνούσαν το σκόπελο της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας που ήταν αναγκαίος για την αδειοδότηση του σχολείου. Ταυτόχρονα, όχι μόνο επιχειρήθηκε να μηδενιστεί το κοντέρ των οφειλών, αλλά και να παρακαμφθεί η διάταξη του Ν. 682/77 που προβλέπει πως καμιά αλλαγή στο διδακτικό προσωπικό μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της μετάβασης, έτσι ώστε να υπάρξουν μαζικές απολύσεις. Την πατέντα αυτή χρησιμοποίησαν περίπου 40 ιδιωτικά σχολεία.
Όπως έχουμε ανακοινώσει, δυστυχώς το κόλπο αυτό αναβιώνει και σήμερα. Τουλάχιστον  4  ιδιωτικά σχολεία σε Αθήνα και επαρχία «θυμούνται» τις ένδοξες ημέρες Αρβανιτόπουλου και επιχειρούν να ξεγελάσουν και πάλι την πολιτεία και την κοινωνία.
Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του Documento

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web