Εκδήλωση του ΣΙΕΛΒΕ για την ενίσχυση ενός δίκαιου αγώνα

Ανοιχτή επιστολή για την στήριξη του Νιχάτ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί

Αποτέλεσμα εικόνας για αλληλεγγύηΈχει περάσει πάνω από ένας χρόνος που ο συνάδελφός μας Νιχάτ Χότσικα, μαθηματικός στο Μειονοτικό Ιδιωτικό Σχολείο Ξάνθης, εκδιώχθηκε παράνομα από τους υπευθύνους του σχολείου με σαθρές και αδιανόητες κατηγορίες. Από τότε ξεκίνησε ένας αγώνας του ιδίου, του συλλόγου μας και της ΟΙΕΛΕ για να εφαρμοστούν τα αυτονόητα: οι νόμοι του ελληνικού Κράτους. Η Διοίκηση της Εκπαίδευσης, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ), το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) έχουν δικαιώσει τον Νιχάτ, έκριναν παράνομη την εκδίωξή του από το σχολείο και απαίτησαν την επιστροφή του στα διδακτικά του καθήκοντα. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του σχολείου όχι μόνο αρνούνται να εφαρμόσουν τις εντολές της διοίκησης, αλλά ξεκίνησαν έναν δικαστικό αγώνα εναντίον του με στόχο την οικονομική και κοινωνική εξόντωσή του.

Οι συνάδελφοι του ΣΙΕΛΒΕ στήριξαν και στηρίζουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την πάλη του Νιχάτ να αποδείξει ότι είναι εκπαιδευτικός και δικαιούται την εφαρμογή των νόμων. Για αυτό και στις αρχαιρεσίες του συλλόγου μας είδαν στο πρόσωπό του τον εκπαιδευτικό που διώκεται παράλογα και εκδικητικά και τον τίμησαν με την ψήφο τους αναδεικνύοντάς τον αντιπρόεδρο του ΣΙΕΛΒΕ.

Ωστόσο, πέραν της αναγνώρισης αυτής, οι υλικοί όροι της ζωής του Νιχάτ από τον Οκτώβριο του 2016 έχουν αλλάξει δραματικά. Το σχολείο δεν του καταβάλλει την νόμιμη μισθοδοσία, ενώ είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται τον εαυτό του στα δικαστήρια, πράγμα ιδιαίτερα δαπανηρό. Στα πρώτα στάδια της δικαστικής αντιπαράθεσης ο ΣΙΕΛΒΕ και η ΟΙΕΛΕ συμμετείχαν με δικό τους νομικό (πέρα από αυτόν που είχε προσλάβει ο συνάδελφος) και κάλυψαν τα ποσά που απαιτούνταν. Η μακρά διάρκεια, όμως, της δικαστικής αντιπαράθεσης είναι αφόρητη και για τον Νιχάτ και για τον σύλλογό μας.

Στην προσπάθεια να ενισχύσουμε οικονομικά την άνιση μάχη που δίνεται, το ΔΣ του ΣΙΕΛΒΕ αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση τα έσοδα της οποίας θα δοθούν αποκλειστικά ως οικονομική συνδρομή για την νομική υποστήριξη του αγώνα του Νιχάτ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, στις 21:00, στο Σαράι, Γρ. Λαμπράκη 23, Θεσσαλονίκη όπου με ζωντανή μουσική και ποτό θα συνδυάσουμε το «τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Η ενότητα και η αλληλεγγύη μας είναι η δύναμή μας.

Η αδικία δεν θα περάσει. Θα νικήσουμε.
ΔΣ ΣΙΕΛΒΕ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web