ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ – ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΙΕΛ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ


Το Σαββατοκύριακο συνεδρίασαν πολλά ΔΣ πρωτοβάθμιων σωματείων της ΟΙΕΛΕ σε όλη τη χώρα προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το Νέο Λύκειο αλλά και συγκεκριμένες θέσεις του Υπουργείου για τα εξεταζόμενα μαθήματα των απολυτήριων εξετάσεων, την αξιολόγηση μαθητών και τα ΕΠΑΛ που δόθηκαν στη δημοσιότητα (και στην ΟΛΜΕ), αλλά ακόμη δεν έχουν φτάσει στην Ομοσπονδία μας.
Οι εκπρόσωποι των ΣΙΕΛ (Συλλόγων Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών) μας ενημέρωσαν ότι κατά μεγάλη πλειοψηφία η θέση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι αρνητική απέναντι στις προτάσεις του Υπουργείου. Αντίστοιχη είναι η εικόνα που αποκομίζουν οι ερευνητές του Κλαδικού Ινστιτούτου της Ομοσπονδίας από τα πρώτα 350 ερωτηματολόγια περίπου που έχουν συλλεγεί αυτές τις ημέρες. Η ΟΙΕΛΕ, όπως πράττει πάντοτε, θα δημοσιεύσει ολοκληρωμένες θέσεις για το ζήτημα μετά από έρευνα σε συναδέλφους και έχει ως στόχο να επικαιροποιηθούν  οι θέσεις μας για το Νέο Λύκειο, όπως είχαν δημοσιευτεί  το 2012, και πάλι μετά από πρωτογενή έρευνα. Τον Αύγουστο του 2013 η Ομοσπονδία είχε μάλιστα εκδώσει Δελτίο Τύπου  με την πολιτική αποτίμηση της τότε «μεταρρύθμισης».
Από Δευτέρα ξεκινούν  σε όλη τη χώρα Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία παρουσία του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ και κλιμακίων της Ομοσπονδίας, ώστε να αξιολογηθούν οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το Λύκειο και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web