ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ-ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ – ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ



Με αποκλειστική ευθύνη του Υφ. Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη και του Διευθυντή του, κ. Κοτσιφάκη, μόλις ολοκληρώθηκε μια χωρίς προηγούμενο παράνομη μεθόδευση προκειμένου να φιμωθεί κάθε φωνή κοινωνικού ελέγχου και να συνεχίσει το όργιο αυθαιρεσίας και αυταρχισμού των τελευταίων 6 μηνών στον ΕΟΠΠΕΠ. Ο Κανονισμός Λειτουργίας του Οργανισμού που είχε ομόφωνα ψηφιστεί το Νοέμβριο του 2016 με εντολή του τότε Υπουργού κ. Ν. Φίλη και του τότε Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Στ. Καραγκούνη, αφού κρατήθηκε στα συρτάρια του κ. Υφυπουργού από τον Απρίλιο (!) του 2017, άλλαξε αιφνιδίως χωρίς, όπως προβλέπεται, να υπάρχει εισήγηση στο ΔΣ και επίσημη ενημέρωση των μελών του.
Οι παράνομες τροποποιήσεις του Κανονισμού Λειτουργίας στοχεύουν αφενός στην απομάκρυνση, μέσω νομικών «κόλπων» των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων από το ΔΣ του Οργανισμού, αφετέρου στη «διευκόλυνση» μετακινήσεων στελεχών του ΕΟΠΠΕΠ χωρίς αξιολογικές διαδικασίες. Διόλου τυχαία, οι αλλαγές αυτές λαμβάνουν χώρα μετά την έλευση, επίσης με παράνομη μεθόδευση που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, της κ. Γιαννακοπούλουστον Οργανισμό. Ωστόσο, η εν λόγω δεν έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το χάος στον ΕΟΠΠΕΠ, καθώς δεν ορίστηκε από μόνη της – και μάλιστα παράνομα – στη θέση αυτή. Οι άνθρωποι που την στηρίζουν και τώρα επιχειρούν με δεύτερη παράνομη μεθόδευση να αλλοιώσουν τον Κανονισμό Λειτουργίας είναι άλλοι και έχουν ονοματεπώνυμο.

Όπως είχαμε σημειώσει με επιστολή μας προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου τον Οκτώβριο του 2017, η αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας ερήμην των μελών του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ και χωρίς επίσημη εισήγηση αποτελεί μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό ζήτημα. Αν και είχαμε από τότε ζητήσει να μας αποσταλεί η σχετική εισήγηση και δόθηκαν από τη Γραμματεία διαβεβαιώσεις ότι αυτό θα συμβεί, δεν την λάβαμε ποτέ. Τούτο σημαίνει είτε πως δεν υπάρχει (επομένως οι αλλαγές είναι παράνομες), είτε πως κάποιοι πλαστογράφησαν ημερομηνίες για να παρουσιάσουν μια εισήγηση που δεν είχε γραφεί, όταν το θέμα κατατέθηκε στο ΔΣ (επομένως οι κατά νόμον υπεύθυνοι θα πρέπει να διωχθούν για βαρύτατα αδικήματα). Σε κάθε περίπτωση, το σκάνδαλο για τον ΕΟΠΠΕΠ είναι τεραστίων διαστάσεων και αποδεικνύει αυτό που εδώ και μήνες καταγγέλλουμε. Ότι, δηλαδή, στον Οργανισμό έχει εγκατασταθεί ένα θεσμικό παράκεντρο που έχει ως στόχο την άλωσή του για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.
Δεν είναι, άλλωστε, δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το παιχνίδι που παίζεται στον ΕΟΠΠΕΠ, αν βάλει δίπλα δίπλα τη σημερινή είδηση για την παράνομη αλλαγή του κανονισμού του Οργανισμού με την άρνηση (εκ μέρους της ηγεσίας του) της ολοκλήρωσης του οικονομικού ελέγχου που εδώ και 4 μήνες έχει ζητήσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας από το 2009 μέχρι και σήμερα. Ο έλεγχος αυτός είχε ως κύριο στόχο τη διερεύνηση των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στον ΕΟΠΠΕΠ και σε μέλη, παλιά και νέα, του ΔΣ του. Κάθε πολίτης, βγάζει πλέον τα συμπεράσματά του.
Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, αφού έχουν εξαντλήσει τους τελευταίους μήνες κάθε προσπάθεια διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία τον αρνείται πεισματικά, είναι υποχρεωμένοι να προσφύγουν άμεσα στη Δικαιοσύνη για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, αλλά και της ύπαρξης του ίδιου του ΕΟΠΠΕΠ που οδεύει πλέον ολοταχώς προς τη διάλυσή του.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web