2018: 60 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΕΛΕ…


Το 2018 έφτασε. Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους μια χρονιά δημιουργική, με επιτυχίες, υγεία και οικογενειακή ευτυχία.
Η νέα αυτή χρονιά σηματοδοτεί, επίσης, κάτι σημαντικό. Η Ομοσπονδία μας κλείνει 60 χρόνια ζωής!
Το 1958 ιδρύεται η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών – «ΠΟΙΕΛ». Η ίδρυση της Ομοσπονδίας χαιρετίστηκε από το σύνολο του κόσμου της εκπαίδευσης, συνάντησε όμως την άγρια αντίδραση της τότε Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών που προσέφυγε άμεσα στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση Νομοθετικού Διατάγματος (Ν.Δ. 3855/1958) που έδινε ορισμένα απολύτως στοιχειώδη δικαιώματα στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς (προσλήψεις με 3ετή σύμβαση και πληρωμή από Τράπεζες!). Από τότε ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει. Η Ομοσπονδία μας εξακολουθεί να μάχεται ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας και για μια ποιοτική, δημόσια εκπαίδευση για όλους, ενώ κάποιοι άλλοι μάχονται αποκλειστικά για τα συμφέροντά τους και για την επιβολή συνθηκών Μεσαίωνα στους εργασιακούς μας χώρους.
Διόλου τυχαία, στο πρώτο Συνέδριο της ΠΟΙΕΛ, δύο χρόνια μετά, διατυπώνεται το αίτημα: «να λείψει η εμπορία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να μείνη εντός των πλαισίων του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος». Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν…
Κλείνουμε με ένα απόσπασμα της ανάρτησης του Προέδρου της Ομοσπονδίας Μ. Κουρουτού στα social media με αφορμή την επέτειο των 60 ετών της Ομοσπονδίας:
«Θα σταθώ λίγο στην πιο συναρπαστική, αλλά δύσκολη και συχνά επώδυνη της ζωής μου, την εικοσαετία στην ηγεσία της Ομοσπονδίας. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς… Στιγμές ιδιαίτερης χαράς και ικανοποίησης με το Τρένο της Φιλίας που αποτέλεσε ορόσημο συναδέλφωσης μαθητών Ελλάδας και Τουρκίας, με την ψήφιση του Νόμου 2986/2002 και την επαναφορά της συνταγματικής νομιμότητας με το Νόμο Φίλη τον Αύγουστο του 2016. Στιγμές αγωνίας και ελπίδας στο πλάι χιλιάδων συναδέλφων όλα αυτά τα χρόνια».
Καλή Χρονιά!!

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web