Απάντηση με ύβρεις, αλλά (όπως αναμενόταν) χωρίς κουβέντα για την…ταμπακέρα από τον Σύνδεσμο των Σχολαρχών


Είναι αλήθεια ότι περιμέναμε την απάντηση του Συνδέσμου στην ανάρτηση της ΟΙΕΛΕ για την επίσκεψη του Εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν κ. Σχοινά σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αθήνας, δεν περιμέναμε όμως ότι η ηγεσία των ιδιοκτητών θα ταραζόταν τόσο, ώστε να εκτραπεί με εκφράσεις πρωτοφανείς, ακόμη και για ανακοίνωση του ΣΙΣ, («το αποτρόπαιο πρόσωπο της ΟΙΕΛΕ»), ή να προβαίνει σε ψευδείς διαπιστώσεις που δεν προκύπτουν από πουθενά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, (όπως το «αναίτιο λάσπωμα» του κ. Σχοινά).
Φαίνεται ότι η ανακοίνωση hit a nerve, όπως λένε και οι Αγγλοσάξωνες. Και τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η ανακοίνωση του ΣΙΣ είναι αφιερωμένη ολόκληρη στην καθύβριση της Ομοσπονδίας, επειδή τάχα αντιτάχθηκε στην εκδήλωση με τον κ. Σχοινά, ενώ δεν βγάζει τσιμουδιά για την ταμπακέρα. Ας επαναλάβουμε, λοιπόν, τα σημεία ουσίας της ανακοίνωσης και θα περιμένουμε την απάντηση-σχόλιο, ελπίζουμε με αυτή τη φορά κόσμιο τρόπο που αρμόζει σε ανθρώπους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης.
  • Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ιδιοκτήτης του εν λόγω ιδιωτικού σχολείου παρενέβαινε στις διαπραγματεύσεις των θεσμών με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας, τηλεφωνώντας ακόμη και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στους τροϊκανούς και θέτοντας τα αιτήματα του Συνδέσμου των ιδιοκτητών. Αληθεύουν οι παραπάνω πληροφορίες ή όχι;
  • Υπάρχει, ναι ή όχι, σημαντικό ζήτημα φοροδιαφυγής και αδήλωτης εργασίας σε ορισμένα εκπαιδευτήρια (όπως κάποια μεγάλα στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας);
Τέλος, για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, η Ομοσπονδία (όπως έχει πράξει στο παρελθόν) τονίζει ότι στηρίζει κάθε θετική εκδήλωση, δραστηριότητα και πρωτοβουλία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, αρκεί αυτή να μην πραγματοποιείται εις βάρος των εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων των εργαζόμενων και να μην εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web