ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ…


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Δύο πολιτικές από δύο διαφορετικά Υπουργεία . Από τη μια το Υπουργείο Εργασίας με την Υπουργό κ. Αχτσιόγλου και το Γ.Γ. κ. Νεφελούδη, που πράττουν ό, τι είναι δυνατόν για τη διενέργεια διαλόγου, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και του δημόσιου συμφέροντος και από την άλλη το Υπουργείο Παιδείας που δυστυχώς φαίνεται πως ακολουθεί παλιοκομματικές πρακτικές εξυπηρέτησης «ημετέρων» εις βάρος όμως της κοινωνίας.
Χθες εξεδόθη η ανακοίνωση των εκπροσώπων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ για τη φωτογραφική τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και με την οποία ομολογεί παρανομίες σε σχέση με τον Οργανισμό, αλλά αντί να της θεραπεύσει, τις ενισχύει. Στόχος, η δημιουργία ενός αυταρχικού καθεστώτος στον ΕΟΠΠΕΠ για την εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων με απόδοση ολοκληρωτικού χαρακτήρα εξουσιών στη Διευθύνουσα Σύμβουλο και με τη δίωξη των στοχοποιημένων από αυτήν εργαζόμενων.
Σήμερα εξέδωσε για το ζήτημα Δελτίο Τύπου η ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι, ως όφειλε, ζήτησε τη διενέργεια διαλόγου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά έναν από τους πλέον κομβικούς θεσμούς της Πολιτείας για το χώρο της Παιδείας και της Εργασίας. Τονίζει ότι το Υπουργείο Εργασίας ανταποκρίθηκε άμεσα ξεκινώντας τις διαδικασίες. Όμως στη συνέχεια ο διάλογος διεκόπη με ευθύνη του Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη, ο οποίος αν και παλαιός συνδικαλιστής, επέβαλε τον αποκλεισμό εκπροσώπων των εργαζόμενων από τη διαβούλευση.
Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web