ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! – ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΗΛΩΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!-ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ


Δεν έχουν «ιερό και όσιο» οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «αντάρτες-σχολάρχες». Αφού πέρασε το στάδιο της ανησυχίας μετά την αποκατάσταση μεγάλου μέρους της συνταγματικής νομιμότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση με το Ν. 4415/2016, τώρα, προφανώς με ευθύνη των εποπτικών αρχών της πολιτείας, έχουν επιδοθεί σε όργιο αυθαιρεσίας και παρανομίας, αμφισβητώντας ευθέως το νομοθετικό πλαίσιο που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε. Το σκάνδαλο με τις αδήλωτες απογευματινές δράσεις που αποτελούν το πεδίο της μεγάλης φοροδιαφυγής (και της μαύρης εργασίας), μαίνεται ανεξέλεγκτο, με την συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών (άνω του 85%) να μην τις δηλώνουν, ώστε να μην αμείβουν καθόλου, ή να δίνουν ψίχουλα στους αδήλωτους διδάσκοντες.
Η ΟΙΕΛΕ έχει σήμερα στα χέρια της ένα πρόγραμμα δράσεων (εδώ) μεγάλου ιδιωτικού σχολείου της Αθήνας. Το πρόγραμμα αυτό κυκλοφορεί δημόσια και ελεύθερα παντού. Εκτός από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας που δεν το έχει λάβει ποτέ (θα έπρεπε να έχει δηλωθεί από το Σεπτέμβριο!). Έτσι κανείς δεν γνωρίζει επίσημα ποιος διδάσκει, πώς αμείβεται, ποια παιδιά παρακολουθούν τις δράσεις. Αποτελεί όνειδος για την πολιτεία ένα σχολείο τόσο φανερά και απροκάλυπτα να βγάζει τη γλώσσα στο Υπουργείο Παιδείας και στις εποπτικές του αρχές ομολογώντας με την πράξη του αυτή ότι «δεν σας φοβάμαι, παρανομώ ελεύθερα, γράφω τους νόμους σας στα παλαιότερα των υποδημάτων μου».
Χθες η ΟΙΕΛΕ ανέφερε πως ορισμένοι σχολάρχες βρίσκονται σε παραθεσμική επικοινωνία με συμβούλους του Υπουργού και περιμένουν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν παράνομες, εξωθεσμικές και εκδικητικές διαδικασίες αξιολόγησης. Σήμερα βλέπουμε πως ανοιχτά και απροκάλυπτα κάποιοι από αυτούς δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία, με τη βεβαιότητα ότι κανείς δεν θα τους συλλάβει και δεν θα τους τιμωρήσει. Αναρωτιόμαστε εύλογα: Ποιος τελικά κάνει κουμάντο στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης; Η επίσημη πολιτεία, ή μια πανίσχυρη, συντεχνιακή ομάδα ανεξέλεγκτων επιχειρηματιών;
Η Ομοσπονδία μας απέστειλε επιστολή προς την αρμόδια Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, την οποία κοινοποίησε και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web