ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (για 100 ευρώ το τετραγωνικό) - ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ: Franchise "διαφημίζει" τη δημιουργία Κέντρων Μελέτης με μισθούς πείνας για τους εκπαιδευτικούςΈνα ντοκουμέντο ντροπής  έδωσε στην δημοσιότητα η ΟΙΕΛΕ. Το Franchise Point «διαφημίζει» σε υποψήφιους… επενδυτές το άνοιγμα Κέντρου Μελέτης υπό την επωνυμία του με τριτοκοσμικούς όρους, δηλ. σε κτήρια που δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη (και που φυσικά δεν ελέγχει κανείς) και με μισθούς πείνας για τους άτυχους εκπαιδευτικούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους που θα εργασθούν εκεί.
Όπως μπορεί να διαβάσει κανείς στο φυλλάδιο που αποστέλλει το Franchise Point η …επένδυση για το χώρο ανέρχεται στα 100 ευρώ το τετραγωνικό (!!), ήτοι για ένα χώρο 40 τετραγωνικών ο επίδοξος «κεντρομελετάρχης» θα επενδύσει 4.000 ευρώ! Επιπλέον, εμμέσως πλην σαφώς στο φυλλάδιο υπάρχει η ομολογία για μια φτηνή επένδυση χαμηλότατου κόστους (και εργασιακού). Σε κάποιο σημείο του φυλλαδίου αναγράφεται πως η γενική επένδυση απαιτεί ελάχιστα χρήματα, ενώ οι εκπαιδευτικοί (τους ορίζει μάλιστα 2 σε αριθμό!) θα πληρώνονται ως μερικής απασχόλησης! Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη ομολογία αμοιβών πείνας και παραβίασης κάθε όρου της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς, όπως όλοι γνωρίζουν, τα κέντρα μελέτης είναι ανοιχτά τουλάχιστον 8 με 10 ώρες την ημέρα. Επομένως οι εκπαιδευτικοί θα πληρώνονται κατά πάσα πιθανότητα με 2-3 ευρώ την ώρα στην καλύτερη των περιπτώσεων!
Από το φυλλάδιο που δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα προκύπτει ότι η κατάσταση στον  χώρο των κέντρων μελέτης έχει ξεφύγει από κάθε όριο, ενώ με τις «επενδύσεις» της δεκάρας τίθενται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία και ασφάλεια μαθητών και εργαζόμενων (καθώς τα κτήρια δεν ελέγχονται από κανένα) όσο φυσικά για τις εργασιακές σχέσεις των διδασκόντων, ούτε λόγος…
Πλέον το μπαλάκι για το κρίσιμο θέμα των Κέντρων Μελέτης έχει περάσει στην πλευρά της πολιτείας. Ελπίζουμε άμεσα να ξεκινήσει ο διάλογος που έχει αναγγείλει ο Υπουργός με τους Κοινωνικούς Φορείς για να μπει επιτέλους μια τάξη στο χώρο και να μην αιμορραγούν εργαζόμενοι αλλά και δημόσια Ταμεία.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web