ΤΕΛΙΚΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;


Η ΟΙΕΛΕ διαχρονικά έχει στηρίξει το ρόλο των ανεξάρτητων αρχών και των εποπτικών θεσμών της πολιτείας, θεωρώντας ότι αποτελούν ισχυρό εγγυητή για την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και για την τήρηση της ισονομίας. Αποτελεί για εμάς τεράστια έκπληξη ότι το τελευταίο διάστημα μια από τις αρχές αυτές, το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, αντί να επιτελεί το ρόλο της, προχωρά σε πρωτοφανείς ενέργειες πολιτικού παρασκηνίου που έχουν ως θύματα το δημόσιο συμφέρον και εργαζόμενους που οδηγούνται με κατασκευασμένες κατηγορίες σε απόλυση. Φαίνεται πως στο Σώμα έχουν παρεισφρύσει άνθρωποι που δεν λειτουργούν υπεύθυνα.
Σήμερα ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, ως εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, απέστειλε προσωπική επιστολή προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.Ε.Δ.Δ. κ. Κασσαβέτη που θεωρούμε ότι αποτελεί ίσως το μοναδικό εγγυητή για να αποκατασταθεί η πραγματικότητα και η νομιμότητα. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο ΔΣ του Οργανισμού απέστειλαν αναλυτικό Υπόμνημα με συγκεκριμένα στοιχεία για το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει.
Θα αναμένουμε απάντηση στα έγγραφα που αποστείλαμε μέχρι την Τετάρτη. Σε περίπτωση μη απάντησης, όλα τα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα. Ήρθε η ώρα να φανεί, αν τελικά υπάρχει κράτος δικαίου, ή αν δυνάμεις παρακρατικές που εφαρμόζουν πρακτικές άλλων εποχών θα επιβάλουν το δικό τους νόμο στη χώρα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web