ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΕΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ: «ΠΟΙΟΙ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ»;

Μια ακόμη ντροπιαστική σελίδα στην πρόσφατη ιστορία του ΕΟΠΠΕΠ γράφηκε σήμερα με την για 4η φορά μέσα σε λίγους μήνες επιβολή προστίμου στον Οργανισμό από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας για σοβαρή παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.  Κι όλα αυτά υπό την εποπτεία δύο πρώην συνδικαλιστών, γνωστών στο χώρο της εκπαίδευσης για τους αγώνες τους, του Υφυπουργού Παιδείας και του Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, που παρά τις δικές μας συνεχείς ενημερώσεις, προφορικές και έγγραφες, δεν έχουν πράξει το παραμικρό για να σταματήσει η επαίσχυντη κατάσταση στον ΕΟΠΠΕΠ. Αντιθέτως, καλύπτουν πλήρως τις παρανομίες της ηγετικής ομάδας του Οργανισμού που έχει μεταβάλει έναν φορέα που βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο σε μεσαιωνική γαλέρα για τους εργαζόμενους με εκδικητικές διώξεις προς απόλυση, με καθημερινό bullying και mobbing, με ολέθριες και βλαπτικές μεταβολές των όρων εργασίας τους και με παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής τους δράσης. Ως συνδικαλιστής στο δύσκολο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, είμαι υποχρεωμένος να παρατηρήσω ότι τέτοιου είδους εργασιακές σχέσεις δεν απαντώνται ούτε στο πλέον παραβατικό ιδιωτικό σχολείο, ή φροντιστήριο.
Το πρόστιμο του ΣΕΠΕ, το οποίο και δίδω στη δημοσιότητα,επιβάλλεται για βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας εργαζόμενων. Ήδη η τοπική Επιθεώρηση Εργασίας της Ν. Ιωνίας (στην ευθύνη εποπτείας της οποίας ανήκει ο ΕΟΠΠΕΠ) έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά του Προέδρου και της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ για βαρύτατες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και ο ΣΕΠΕ έχει προωθήσει το φάκελο με τις πρωτοφανείς παρανομίες που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο έτος στον Οργανισμό στον εισαγγελέα.
Αναρωτιέμαι:
Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της «κάθαρσης» που ήρθαν να «σώσουν» τον ΕΟΠΠΕΠ;
Είναι δυνατόν μια προοδευτική, φιλεργατική – κατά τις προγραμματικές της διακηρύξεις – κυβέρνηση να επιτρέπει σε φορέα του δημοσίου την επικράτηση εργασιακών σχέσεων ανάλογων με αυτές που ισχύουν στους πλέον σκληρούς χώρους του ιδιωτικού τομέα, τοποθετώντας στις ηγετικές θέσεις του ΕΟΠΠΕΠ ανθρώπους που έχουν προκαλέσει τη ζοφερή αυτή κατάσταση;
Ποια συμφέροντα, εξυπηρετούνται, άραγε; Και ποιοι είναι αυτοί που κερδίζουν από αυτή την κατάσταση; Πάντως σίγουρα όχι οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία που προσβλέπει στον ΕΟΠΠΕΠ και στο έργο του το οποίο έχει κομβική σημασία για το χώρο της εκπαίδευσης και της εργασίας.
Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ
Μιχάλης Κουρουτός

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web