ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑ


Χθες 20/8 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας μετά από πρόσκληση του τελευταίου.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ζήτησαν την επανεξέταση του φακέλου της Φώφης Μπουλούτα, η οποία αναιτιολόγητα και εκδικητικά απολύθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών. Κατέθεσαν δε, πέντε νέα σημαντικά στοιχεία που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα αναψηλάφησης της υπόθεσης, αλλά και το δόλιο χαρακτήρα της καταγγελίας σύμβασης. Πιο συγκεκριμένα κατατέθηκαν:
  •     Η «αξιολογική έκθεση» του Διευθυντή του Γυμνασίου για τη Φ. Μπουλούτα, μόλις τέσσερις μήνες πριν την καταγγελία σύμβασής της από το Κολλέγιο, όπου γίνεται λόγος για την «πολυεπίπεδη προσφορά» της και για την επιστημονική και παιδαγωγική της αρτιότητα.
  •     H καταγγελία της Φώφης Μπουλούτα προς την ΟΙΕΛΕ για την αναιτιολόγητη και άδικη καταγγελία σύμβασής της.
  •     H έγγραφη μαρτυρία της τότε Σχολικής Συμβούλου Φυσικών Επιστημών στην Διεύθυνση ΔΕ Β΄Αθήνας, σύμφωνα με την οποία, ως υπεύθυνη της Διεύθυνσης για τον αξιολογικό έλεγχο του σχολείου και των εκπαιδευτικών, δεν είχε έλθει ποτέ σε γνώση της κανένα παράπονο/διαμαρτυρία /αρνητική έκθεση για την εκπαιδευτικό.
  •     Η εισήγηση της Διεύθυνσης ιδιωτικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας προς το ΚΥΣΔΕ με την οποία ζητείται η εξέταση της καταχρηστικότητας της καταγγελίας σύμβασης.
  •     Το Βιογραφικό της Φ.Μπουλούτα από όπου προκύπτει ότι η συνάδελφός μας είχε πλούσια εκπαιδευτική δραστηριότητα και εξαιρετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο.

Ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι ο φάκελος της υπόθεσης ανοίγει άμεσα. Ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ότι δόθηκε εντολή να παραδοθούν στο νομικό του γραφείο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και από τη Δνση ΔΕ Β΄ Αθήνας όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εξεταστούν και να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης    

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web