ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ: ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΚ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΟΜΗΡΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ

Με θλίψη και οργή διαβάσαμε στον τύπο την ανακοίνωση ομάδας απόφοιτων νέου τύπου ΙΕΚ που συγκροτήθηκε λόγω της απόγνωσης για τον αποκλεισμό τους από τις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων του ΕΟΠΠΕΠ. Την ώρα που κάποιοι πανηγυρίζουν για το «τεράστιο έργο» που δήθεν επιτελείται τον τελευταίο χρόνο στον Οργανισμό, χιλιάδες νέοι άνθρωποι παραμένουν όμηροι της γενικευμένης απορρύθμισης στην οποία έχει οδηγήσει τον ΕΟΠΠΕΠ η πολιτική της ηγεσίας του.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά δικαιωθήκαμε. Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ είχαμε πολλάκις επισημάνει ότι ο Οργανισμός μένει πίσω στους βασικούς του στόχους:
  • Την πιστοποίηση δομών Αρχικής και Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης
  • Την κατάρτιση Οδηγών Σπουδών και επαγγελματικών περιγραμμάτων
  • Τη συνεργασία για τα παραπάνω με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, τους οποίους, αντί να αξιοποιήσει, η παρούσα ηγεσία του ΕΟΠΠΕΠ έχει επιχειρήσει να αποβάλει από το ΔΣ, προκειμένου να συνεχίσει χωρίς διαφάνεια, κριτική και δημόσια λογοδοσία το καταστροφικό της έργο.
Με τους νέους ανθρώπους, τα όνειρα και τις ελπίδες τους δεν πρέπει να παίζει κανείς! Πριν από 5 χρόνια περίπου είχαμε καταδικάσει δημόσια την πολιτική του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος εσκεμμένα αρνούνταν να υπογράψει ΚΥΑ για τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης προσόντων των αποφοίτων των ΙΕΚ, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες σπουδαστές να παραμένουν όμηροι, χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, φθηνή «πρώτη ύλη» για τους πανηγυρίζοντες εργοδότες. Δυστυχώς, το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται σήμερα. Και αν τότε ήταν πολιτική βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας οι νέοι εργαζόμενοι να μην έχουν επαγγελματικά δικαιώματα, ώστε να αμείβονται με το μικρότερο δυνατό μισθό και να είναι απολύτως ικανοποιημένα τα εργοδοτικά καρτέλ, σήμερα η ομηρία των νέων είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας και της προχειρότητας της ηγεσίας του ΕΟΠΠΕΠ.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΔΒΜ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Γεν. Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου ξεκίνησε συναντήσεις με κοινωνικούς εταίρους, αρχίζοντας σήμερα το διάλογο με εκπροσώπους του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ. Ο κ. Παπαγεωργίου ζήτησε τη συνεργασία των κοινωνικών εταίρων και με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι του ΚΑΝΕΠ δήλωσαν ότι ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα του Υπουργείου και ότι θα συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους στη γρήγορη σύνταξη περίπου 60 Οδηγών Σπουδών.
Η συνεργασία αυτή φιλοδοξούμε ότι θα διασφαλίσει πως οι εξετάσεις θα διεξαχθούν εντός του 2018. Το δράμα των χιλιάδων νέων που αναζητούν διέξοδο στην αγορά εργασίας και διεκδικούν το μέλλον τους πρέπει να λήξει άμεσα.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΡΙΒΑΛΑΣ                    ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                     ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web