Σημαντική επιτυχία για τον κλάδο μας η πρωτιά στους αξιολογικούς πίνακες Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του συναδέλφου Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού Σωκράτη Τουμπεκτσή

Μια σημαντική επιτυχία για ολόκληρο τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών καταγράφηκε με την ανάρτηση των τελικών αξιολογικών πινάκων για τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου. Ο Σωκράτης Τουμπεκτσής, συνάδελφός μας με χρόνια διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας και μέλος του ΣΙΕΛΒΕ, κατέλαβε την πρώτη θέση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον κλάδο των Φυσικών Επιστημών. Η επιτυχία αυτή χαροποιεί όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και, φυσικά, την Ομοσπονδία που έδωσε σκληρή μάχη, προκειμένου οι συνάδελφοι να διατηρήσουν το δικαίωμα επιλογής στη θέση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (ο θεσμός που αντικατέστησε τους σχολικούς συμβούλους). Αποτελεί, δε, επισφράγιση της ισοτιμίας δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της αγαστής συνεργασίας τους για το καλό της Παιδείας.
Ο Σωκράτης είχε πολύχρονη δημιουργική συνεργασία δίπλα σε εξαίρετους δημόσιους συναδέλφους με αποτέλεσμα η ΕΛΜΕ Καβάλας, όπου υπηρετούσε ως σχολικός σύμβουλος, να στηρίξει σθεναρά την υπόθεσή του, όταν στην περίοδο Αρβανιτόπουλου αμφισβητήθηκε η δυνατότητά μας (καθ’ υπαγόρευσιν μερίδας των σχολαρχών που αντιδρούσαν και αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, μιας που τους θέλουν απλώς αναλώσιμους υπαλλήλους) να επιλεγόμαστε ως σχολικοί σύμβουλοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σωκράτης έχει έντονη δράση στα κοινά του κλάδου μας. Ενεργό στέλεχος του ΣΙΕΛΒΕ (του Σωματείου της ΟΙΕΛΕ στη Β. Ελλάδα) έχει εκλεγεί από τους συναδέλφους του που αναγνωρίζουν την κοινωνική του προσφορά ως σύνεδρος στο ερχόμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας.
Ένα σύντομο βιογραφικό του Σωκράτη Τουμπεκτσή:
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Ο Σωκράτης Τουμπεκτσής (M.Sc, Ph. D) είναι καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 1983 στην Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί και χρημάτισε Σχολικός Σύμβουλος από το 2007-2011. Είναι επιμορφωτής:  στις ΤΠΕ Β Επιπέδου, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Δίδαξε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (2009-2014).

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει συγγράψει βιβλία, έχει παρουσιάσει εργασίες σε διεθνή και τοπικά συνέδρια και ως προσκεκλημένος ομιλητής έχει κάνει εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια με θέματα Φυσικής. Είναι κριτής σε επιστημονικά περιοδικά, πανελληνίων και διεθνών Συνεδρίων.  Συμμετέχει σε επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα και συνεργάζεται με πανεπιστήμια της Ισπανίας, Γαλλίας, Αμερικής, Γερμανίας, Πολωνίας, Κίνας κλπ

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά της μουσικής (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα) και πιάνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης καθώς και διεύθυνση χορωδίας.   Ίδρυσε έντεκα χορωδίες και νεανικές ορχήστρες στη Θεσσαλονίκη, και ως μαέστρος έχει ηχογραφήσει δίσκους και έδωσε πάνω από 400 συναυλίες στην Ελλάδα (1975-1998) και στο εξωτερικό (1980-2003)  έχοντας  αποσπάσει Α βραβεία και σημαντικές διακρίσεις. Συνεργάστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλο κ.ά., και επιμελήθηκε ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών. Για τη μουσική του δραστηριότητα έχει τιμηθεί από την πολιτεία με το μετάλλιο Α τάξεως του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, τρεις φορές από τη Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος καθώς και από το Υπουργείο Πολιτισμού του Βελγίου.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web