Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ! ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Η ΟΙΕΛΕ


Μετά την πρωτοφανή άρνηση της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής να εφαρμόσει την νομοθεσία για την επιλογή Διευθυντικών στελεχών στα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής της, με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν  ακέφαλα, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε την παρακάτω επιστολή, ζητώντας την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας, όπως ακριβώς έχει συμβεί με υπηρεσιακά συμβούλια σε όλη την Ελλάδα.
 Αξιότιμη κύρια Διευθύντρια, 
Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι αρνείστε να εφαρμόσετε την κείμενη νομοθεσία για την επιλογή Διευθυντικών στελεχών στις  ιδιωτικές σχολικές μονάδες της περιοχής εποπτείας σας, με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν ακέφαλα και να προκαλούνται πολλά προβλήματα στην λειτουργία τους.
Σας ενημερώνουμε ότι υπηρεσιακά συμβούλια έχουν συνεδριάσει σε ολόκληρη της Ελλάδα με την κανονική τους σύνθεση και έχουν προχωρήσει σε ορισμούς Διευθυντικών Στελεχών, όπως άλλωστε συνέβη και στα ΚΥΣΔΕ-ΚΥΣΠΕ (μάλιστα στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ για την επιλογή Διευθυντικών στελεχών συμμετείχατε και εσείς!).
Από τη μη εφαρμογή της νομοθεσίας ωφελούνται μόνο όσοι διαχρονικά επιδιώκουν την απόλυτη απορρύθμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποτελεί χρέος των εποπτικών αρχών της πολιτείας να εφαρμόσουν το Σύνταγμα και τους νόμους και να προστατεύσουν το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης που και τα ιδιωτικά σχολεία παρέχουν. Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε σύγκληση ΠΥΣΠΕ με την κανονική του σύνθεση προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επιλογή των διευθυντικών στελεχών των ιδιωτικών σχολείων που ανήκουν στην διεύθυνσή σας, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web