ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ


Μετά τη χθεσινή ανάρτηση για την εκκίνηση μαζικών προσφυγών ιδιωτικών εκπαιδευτικών για την επαναφορά Δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος αδείας, η ανταπόκριση των συναδέλφων είναι εντυπωσιακή. Τα τηλέφωνα της Ομοσπονδίας, αλλά και των εκπροσώπων της έχουν κυριολεκτικά «σπάσει» με συναδέλφους να δηλώνουν την πρόθεσή τους να προσφύγουν για όσα τους αφαιρέθηκαν πραξικοπηματικά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
ΠΩΣ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΤΑ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Σύμφωνα με έρευνα του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στους 150 περίπου επιχειρηματίες της εκπαίδευσης και να ζημιωθούν κατά 20 εκατομμύρια τα δημόσια ταμεία!
Πλέον, όμως, όπως και χθες αναφέραμε, υπάρχει ένα διαφορετικό πολιτικό-οικονομικό πλαίσιο. Δεν υπάρχουν μνημονιακές υποχρεώσεις και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα, όπου οι περικοπές δεν βαίνουν υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, αλλά υπέρ του συμφέροντος επιχειρηματιών και κατά του δημόσιου κορβανά. Επιπλέον, είναι σαφές από το Ν. 4472/2017 ότι οι αποζημιώσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών εντάσσονται στην ευρύτερη εργατική νομοθεσία, επομένως θα πρέπει άμεσα να θεσπιστεί η επαναφορά των Δώρων και του επιδόματος αδείας. Η ΟΙΕΛΕ τις επόμενες ημέρες θα αποστείλει σχετικό υπόμνημα-αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για την θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να προσφύγουν θα πρέπει πρώτα να αποστείλουν αίτηση προς τους νόμιμους εκπροσώπους των σχολείων, ζητώντας την αναδρομική καταβολή των Δώρων και του επιδόματος αδείας από το 2012 (ή από την ημερομηνία διορισμού τους, εφόσον είναι μετά το 2012) έως και σήμερα. Στη συνέχεια, και με την προϋπόθεση της αρνητικής απάντησης από το σχολείο, κατατίθεται η προσφυγή.
Όπως αναφέραμε και χθες, είναι συμφέρουσα η ομαδική προσφυγή εναντίον κάποιου σχολείου, διότι τα έξοδα επιμερίζονται. Επίσης, ζητούμε από τους συναδέλφους πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία να έρθουν σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία για να υπάρχει συντονισμός ενεργειών.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web