ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ- Απαντήσεις σε ερωτήματα συναδέλφων



Συλλέξαμε τα βασικά ερωτήματα συναδέλφων για το σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, και παραθέτουμε τις απαντήσεις με βάση το νομοθετικό πλαίσιο :
ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Με ποιες προϋποθέσεις αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία ενός   εκπαιδευτικού σε ιδιωτικό σχολείο με το νέο σύστημα;  
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΙΕΛΕ: Η προϋπηρεσία αναγνωρίζεται για την ένταξη στον αξιολογικό πίνακα κατάταξης με τις προϋποθέσεις:
Α) Της  καταγγελίας σύμβασης για οποιοδήποτε λόγο (με την εξαίρεση της συμπλήρωσης του 70ου έτους ηλικίας ή της συμπλήρωσης του χρόνου υπηρεσίας που θεμελιώνει δικαίωμα για λήψη πλήρους σύνταξης, της επιβολής της πειθαρχικής ποινής της απόλυσης από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο και της διδακτικής, παιδαγωγικής ανεπάρκειας ή επαγγελματικής ασυνέπειας που εξετάζεται από ανεξάρτητη επιτροπή)
Β) Της συμπλήρωσης κατά την ημέρα της απόλυσης συνεχούς υπηρεσίας τουλάχιστον δύο (2) διδακτικών  ετών  σε ιδιωτικό σχολείο με πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο ή με αναγωγή αυτού στο υποχρεωτικό.
Γ) Για μόνιμο διορισμό ένας εκπαιδευτικός με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση, εκτός των παραπάνω,  θα πρέπει να έχει συμπληρώσει δύο πλήρη διδακτικά έτη σε δημόσια σχολεία ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος την ημέρα κατά το χρόνο διορισμού του ( και όχι κατά το χρόνο αίτησης για ένταξη στον πίνακα). Για πρόσληψη ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος δεν απαιτείται αυτή η προϋπόθεση.
ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Εάν ένας ιδιωτικός εκπαιδευτικός παραιτηθεί μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία του στον πίνακα διορισμών;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΙΕΛΕ: Όχι. Όπως διαχρονικά συνέβαινε η παραίτηση αφαιρεί θεμελιώδη δικαιώματα του ιδιωτικού εκπαιδευτικού.  Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία μας σε πλήθος ανακοινώσεων της προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να μην παραιτούνται από την θέση τους από την στιγμή που υπάρχει διαδικασία του ΑΣΕΠ.  
ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Εργάζομαι ως αναπληρωτής έχοντας χρησιμοποιήσει την υπηρεσία μου από την ιδιωτική εκπαίδευση. Πότε συμπληρώνει κάποιος δύο (2) πλήρη διδακτικά έτη σε δημόσια σχολεία;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΙΕΛΕ:  Όταν συμπληρώνει πραγματική δημόσια υπηρεσία σε δημόσιο σχολείο την ημέρα του διορισμού του.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web