ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Σύμφωνο Συνεργασίας Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου / Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ / Ακαδημία της Εργασίας της ΓΣΕΕ και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου / Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής προχώρησαν στην από κοινού υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών και συνεργειών σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων προγραμμάτων.
Η συνεργασία των δύο φορέων προβλέπει:
  • την άμεση λειτουργία κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος με αντικείμενο τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την απασχόληση. 
  • μια ευρύτερη στρατηγική για τη συνδιοργάνωση μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών σε τομείς της κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής τα οποία θα υλοποιούνται με την επιστημονική ευθύνη και εποπτεία του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθώς και την επιστημονική αρωγή του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και της Ακαδημίας της Εργασίας. Το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ θα ενισχύει τη λειτουργία των προγραμμάτων αυτών με χορήγηση ακαδημαϊκών υποτροφιών. 
  • την από κοινού διοργάνωση προγραμμάτων Διά Βίου Εκπαίδευσης με επίκεντρο το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και Επιμόρφωσης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δίνοντας έμφαση στα ζητήματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων κ.α. 
  • την έκδοση «κειμένων πολιτικής» (policy papers) μέσα από την από κοινού παρακολούθηση και ανάδειξη «βασικών δεικτών» από το πεδίο της εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής με στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού διαλόγου.
  • την υποβολή, διεκδίκηση και υλοποίηση προγραμμάτων έρευνας και καινοτομίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Δίπλα στη βασική στρατηγική του συνδικαλιστικού κινήματος, που είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς και η βελτίωση των όρων της μισθωτής εργασίας για όλους, απαιτείται η σύνδεση με καίριους θύλακες γνώσης και τεκμηρίωσης με στόχο τη θωράκιση και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων του εργατικού κινήματος. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μέσω του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, λόγω των γνωστικών αντικειμένων που θεραπεύει, αποτελεί τον πιο κατάλληλο και αξιόπιστο εταίρο για να ευδοκιμήσει το είδος μιας νέας συνεργασίας με επίκεντρο τα σημαντικά ζητήματα της εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής.
H σύμπραξη του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προωθεί μια νέα δυναμική συνεργασίας ανάμεσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και την πανεπιστημιακή κοινότητα. Επιπροσθέτως, αποσκοπεί στην προσφορά εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου, με βασική στρατηγική την ανάπτυξη της καινοτομίας, την παραγωγή τεχνογνωσίας, την αναβάθμιση και την προαγωγή του εκπαιδευτικού και κοινωνικού διαλόγου, την ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος στο πεδίο της εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web