ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Η ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Η ΟΙΕΛΕ, όπως άλλωστε πράττει από το 2012, θα ζητήσει από τα πολιτικά κόμματα τις θέσεις τους για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και την Παιδεία ευρύτερα εν όψει των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου. Επιπροσθέτως, η γνώση των θέσεων των κομμάτων κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς το τελευταίο διάστημα στελέχη παρατάξεων με δημόσιες και ιδιωτικές τους δηλώσεις για ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης έχουν προκαλέσει ανησυχία στους συναδέλφους μας που εύλογα απαιτούν καθαρές εξηγήσεις από όλους.

Ταυτόχρονα, όμως, αποφασίσαμε να ζητήσουμε και τις θέσεις των εργοδοτικών φορέων στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης (ΣΙΣ, ΟΕΦΕ, Palso, Europalso) για να καταγραφούν όλες οι απόψεις στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης. Οι θέσεις αυτές θα αναρτηθούν σε μια ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα μας με σκοπό να ενημερωθούν οι συνάδελφοι που ενδεχομένως να θέλουν να λάβουν υπόψη τους τις απόψεις των κομμάτων για τον κλάδο και για την Παιδεία πριν ψηφίσουν.

Αποτελεί πάγια άποψή μας ότι ο δημόσιος διάλογος πρέπει να διεξάγεται ανοιχτά και με διαφάνεια, μακριά από συντεχνιακές διευθετήσεις και μικροπολιτικούς τακτικισμούς. Γι’ αυτό το λόγο η Ομοσπονδία παραχωρεί αυτό το βήμα στα κόμματα, ώστε να εκθέσουν τις προγραμματικές τους θέσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση και βάσει αυτών να κριθούν τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές και στους κοινωνικούς φορείς για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι και γενικότερα οι πολίτες ποιες είναι οι προτάσεις των εργοδοτών για το χώρο τους. Είναι ευνόητο ότι χιλιάδες συνάδελφοι θα αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις απαντήσεις των παρατάξεων σε ζητήματα όπως η κρατική εποπτεία στην ιδιωτική εκπαίδευση, η ισοτιμία των τίτλων σπουδών, οι καταγγελίες σύμβασης, η αδήλωτη εργασία, τα αναλυτικά προγράμματα, η επιμόρφωση και η κατάρτιση κ.λπ.
Δείτε εδώ ενδεικτικά την επιστολή στα κόμματα
Δείτε εδώ ενδεικτικά την επιστολή στους εργοδοτικούς φορείς

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web