ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΙΤΣΑ Η ΒΟΥΛΗ, Ή ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ;


Χθες λάβαμε γνώση από σωρεία δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο προεκλογικού σποτ υποψήφιου της ΝΔ στην Α’ Πειραιά στο οποίο πρωταγωνιστεί παλαιός τεχνικός ποδοσφαίρου, ο οποίος μάλιστα ανακοινώνει ότι με την εκλογή του συγκεκριμένου, «η Βουλή θα μάθει μπαλίτσα». Επειδή καλό είναι και οι συνάδελφοί μας αλλά και η κοινωνία να γνωρίζει πέρα και πάνω από τα σποτάκια ευρείας κατανάλωσης, έχουμε την υποχρέωση ως Ομοσπονδία να ενημερώσουμε τι κρύβεται πίσω από τον υποψήφιο Τάσο Αβραντίνη που ζητά την ψήφο των συμπολιτών μας.
Το καλοκαίρι του 2015 ο ΣΕΠΕ πραγματοποίησε έλεγχο σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Ανατολικής Αττικής. Τα αποτελέσματα του ελέγχου ήταν συγκλονιστικά. Περίπου 40 εκπαιδευτικοί (σχεδόν το ένα τρίτο του δυναμικού του σχολείου) εργαζόταν χωρίς νόμιμο διοριστήριο, γεγονός πρωτοφανές ακόμη και για τον παραβατικό, σε γενικές γραμμές, χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Στο σχολείο επεβλήθη πρόστιμο και διευθυντικά και διοικητικά στελέχη παραπέμφθηκαν για βαρύτατα πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα.
Ο κ. Αβραντίνης, τότε Αντιπρόεδρος της Δράσης (σήμερα στέλεχος της ΝΔ και του ΚεΦιΜ), διαθέτοντας ιδιαίτερα στενές σχέσεις με την ιδιοκτησία του σχολείου  προφανώς εξοργίστηκε που οι κρατικές αρχές έπραξαν το χρέος τους και προέβη σε μια αδιανόητη ενέργεια. Κάλεσε με ανάρτησή του στα social mediaτους γονείς να πετάξουν έξω (άραγε με ποιο τρόπο; Μήπως ακόμη και δια της βίας;) τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ από το σχολείο, καθώς οι «κακοί» συνδικαλιστές είχαν καταγγείλει τις ακραίες παρανομίες της ιδιοκτησίας! Τις αναρτήσεις του αυτές μάλιστα κοινοποιούσε σε δική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο ιδιοκτήτης του σχολείου!
Δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό ο κ. Αβραντίνης, αλλά με νέες αναρτήσεις του συνέχισε να καθυβρίζει τους «ΟΙΕΛΕΔΕΣ» ως εκπροσώπους του «μαδουρισμού» και ως «γκαουλάιτερ»! Βέβαια, σε εμάς δεν είναι άγνωστο κάποιοι να σπεύδουν να αποκαλέσουν όποιον καταγγέλλει παρανομίες στον ιδιωτικό τομέα «σοβιετικό», «αναρχοάπλυτο», «σταλινικό» και «ναζί».
Για να είμαστε ξεκάθαροι: Ακραίες, βίαιες και αυταρχικές φωνές υπάρχουν σε κάθε πολιτικό χώρο. Όταν όμως άνθρωποι που ενοχλούνται από την παρέμβαση των θεσμών της πολιτείας για να καταπολεμηθούν παρανομίες στην ιδιωτική εκπαίδευση, ή που καλούν ακόμη και σε διάπραξη βίας εναντίον εκλεγμένων εκπροσώπων εργαζόμενων όχι μόνο θέτουν υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές, αλλά επιδιώκουν να έχουν ρόλο στα της Παιδείας το επόμενο διάστημα, είναι εύλογο και ο κλάδος μας αλλά και κάθε πολίτης να ανησυχεί σφοδρότατα.
Πάντως, ένα είναι βέβαιο. Δεν ξέρουμε, αν η Βουλή παίξει «μπαλίτσα» (κατά τη ρήση του παλαίμαχου προπονητή), όμως με την εκλογή ανθρώπων όπως ο κ. Αβραντίνης παρανομούντες εργοδότες στην εκπαίδευση και σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα θα βρουν πρόσφορο γήπεδο για να παίξουν μεγάλη μπάλα…
Δείτε ΕΔΩ αναρτήσεις του κ. Αβραντίνη στα social media (τις οποίες μετά την κατακραυγή από τα ΜΜΕ έχει έκτοτε κατεβάσει)
Α Β

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web