ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ (ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Α’ ΑΘΗΝΑΣ) ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ




Σήμερα επισκέφθηκε τα γραφεία της ΟΙΕΛΕ ο πρώην Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας,στο πλαίσιο των συναντήσεων της Ομοσπονδίας με τα πολιτικά κόμματα, ώστε οι συνάδελφοί μας να πληροφορηθούν τις θέσεις τους για την ιδιωτική εκπαίδευση,. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των ιστορικών Προέδρων της ΟΙΕΛΕ Γ. Φυσάκη και Β. Δριβαλιάρη, του παλιού Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 Δ. Κωσταράκου, του ιστορικού Προέδρου του ΣΕΛΚΑ (συλλόγου των εκπαιδευτικών στο Κολλέγιο Αθηνών) Δ. Καραχάλιου, του παλιού επικεφαλής του κλαδικού Ινστιτούτου της Ομοσπονδίας και νυν Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ν. Φωτόπουλου και του πρώην Προέδρου της ΑΔΕΔΥ Οδ. Δριβαλά. Παραβρέθηκαν επίσης δεκάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας και του ΣΙΕΛ.
Ν. ΦΙΛΗΣ: ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗ ΘΑΤΣΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ο Νίκος Φίλης μίλησε για το νομοθετικό έργο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αναφέροντας ότι ήταν αναγκαία για το δημόσιο συμφέρον η επαναφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας και η αποκατάσταση στοιχειωδών εργασιακών συνθηκών για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ώστε να ασκούν χωρίς φόβο και πιέσεις το λειτούργημά τους. Τόνισε ότι αποτελεί χρέος του προοδευτικού, δημοκρατικού κόσμου να βάλει φραγμό στη θατσερική αντιμεταρρύθμιση που προβάλει η Νέα Δημοκρατία για την εκπαίδευση και που έχει ως στόχο την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων με όρους άκρατης αγοράς.
Ταυτόχρονα, ο Νίκος Φίλης μίλησε για το ιστορικό έργο της ΟΙΕΛΕ από τη δεκαετία του 70, καθώς ήταν η πρώτη Ομοσπονδία που απήργησε σε δύσκολες εποχές, αλλά και η πρώτη που πραγματοποίησε σειρά επιστημονικών συνεδρίων με στόχο την προώθηση σύγχρονων, καινοτόμων αντιλήψεων για την εκπαίδευση.
Στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης παρέδωσε στον ιστορικό Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Γιώργο Φυσάκι σε πίνακα μεγάλη φωτογραφία από τη μεγαλειώδη κινητοποίηση-εκδήλωση της Ομοσπονδίας στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ το 1976, στην οποία ήταν παρών ως 16χρονος τότε μαθητής.
Τέλος, πήραν το λόγο μιλώντας για το έργο και την προσφορά του Νίκου Φίλη παλιοί συνδικαλιστές της ΟΙΕΛΕ και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
Βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από την ομιλία του Νίκου Φίλη θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΟΙΕΛΕ τις επόμενες ημέρες μαζί με αντίστοιχες καταγραφές εκπροσώπων των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web