ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ!

Αποτέλεσμα εικόνας για σημαία ιταλιάςΗ ΟΙΕΛΕ βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να δημοσιοποιήσει την σοβαρή υπόθεση βαρύτατης παρανομίας από τη διοίκηση της Ιταλικής Σχολής Αθηνών, ενός μη κερδοσκοπικού σχολείου που βρίσκεται υπό την εποπτεία της ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Το εν λόγω εκπαιδευτήριο κατήγγειλε τη σύμβαση εκπαιδευτικού, ωστόσο της κατέβαλε δραματικά συρρικνωμένη αποζημίωση, επικαλούμενο δήθεν «καταγγελία με προειδοποίηση» που δεν ισχύει για την ιδιωτική εκπαίδευση. Οι εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπως άλλωστε και το ζήτημα της αποζημίωσης απόλυσης, ρυθμίζονται με ειδικό νόμο (που υπερτερεί της γενικής εργατικής νομοθεσίας) και εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας.
Η παράνομη παρακράτηση χρημάτων από την αποζημίωση απόλυσης μιας εκπαιδευτικού δεν εγείρει μόνο θέμα νομιμότητας της απόλυσης. Έχει και ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ένα σχολείο που λειτουργεί υπό την αιγίδα ενός ευνομούμενου κράτους της Ε.Ε. προβαίνει ωμά σε μια τόσο σοβαρή παρανομία. Είναι, μάλιστα, η δεύτερη περίπτωση σοβαρής παραβατικότητας σχολείου το οποίο σχετίζεται με ευρωπαϊκή χώρα, μετά τα όσα αδιανόητα συνέβαιναν στο Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (που εποπτεύεται από το Προξενείο της Γαλλικής Δημοκρατίας στην πόλη) και έλαβαν πολύ μεγάλη διάσταση, καθώς η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, όπου οι συνάδελφοί μας δικαιώθηκαν (τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα).
Το γεγονός ότι ακόμη και τέτοιου είδους ιδιωτικά σχολεία παρανομούν, φανερώνει το βαθμό ασυδοσίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και καταδεικνύει την αναγκαιότητα αυστηροποίησης της κρατικής εποπτείας. Η Ομοσπονδία μας θα περιμένει άμεσα η διοίκηση του σχολείου να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, καταβάλλοντας τη νόμιμη αποζημίωση, επιφυλασσόμενη για τις επόμενες ενέργειές της.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web